Rok 2020 byl pro fanoušky série Resident Evil ve znamení oznámení osmého dílu. Poté ale Capcom mlčel a internet zaplavily nejrůznější spekulace a uniklé obrázky. Začátkem nového roku se nám ale Resident Evil 8: Village připomene. Japonská společnost láká na příští čtvrtek (21. 1. 2021), kdy se ve 23:00 našeho času uskuteční Resident Evil Showcase.

Na co se můžeme těšit? Capcom slibuje nový trailer, první gameplay záběry a mnoho dalších zpráv týkající se Resident Evil 8: Village. Jednou z takových zpráv by mohlo mít spuštění speciální stránky, kterou chce Capcom využít pro informace o hře a budoucnost celé značky. Jak totiž víme, Capcom ve spolupráci s Netflixem chystá CGI seriál a dotočen byl dlouho očekávaný filmový reboot s originálním příběhem.

Během prezentace dojde také k představení paralelního projektu pro více hráčů, který bude dostupný pro PlayStation 4 a Xbox One. Capcom vyzval fanoušky k registraci do uzavřené bety v rámci 25. výročí série Resident Evil. Formulář pro registrace bude aktivní od 15. do 25. 1. 2021 a beta proběhne na konzolích. 21. 1. se dozvíme podrobnosti. Zatím je označován pouze jako hororová multiplayerová akce pro 4 až 6 hráčů - to by sedělo k uniklému Resident Evil Battle Royale. Má jít o online zápolení podobné stylu Battle Royale. Kromě něho má být ve vývoji ještě Resident Evil 4 VR pro Oculus.

Resident Evil 8: Village očekávejte v letošním roce ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Podle uniklých dat od hackerů má hra vyjít 21. 4. Předobjednávky mají být spuštěny v lednu/januári. Hra bude k dispozici ve standardní verzi, Digital Deluxe edici s dalším DLC a ve sběratelské edici se sochou, mapou a dalšími fyzickými bonusy. Dokument také uvádí exkluzivní verzi pro online obchod Capcomu - ta ale s největší pravděpodobnostní nebude dostupná pro Západ. Dříve se spekulovalo také o verzích pro PlayStation 4 a Xbox One.

Přečtěte si také: Obrovský únik dat Capcomu. Hackeři mají v rukou údaje zaměstnanců i informace o hrách