Resident Evil 8: Village je zvláštní hrou, která je už na první pohled zahalena pod rouškou tajemství. A možná je to tak schválně. Oficiální trailer i prvotní informace moc odpovědí nenabídly a veškeré úniky, o nichž jsme psali už dříve a jež se nakonec potvrdily (1, 2, 3), mluví o hře jako o tom zcela nejodlišnějším a nejunikátnějším titulu z celé série. Mnozí se tak právem obávali, že celá hra přeci jenom bude až zbytečně moc odlišná, ale rozhovor z japonského magazínu Famitsu může takové lidi trochu uklidnit.

Fanoušek Alex Aniel na svém Twitteru celý rozhovor přeložil a nabídl ty nejpodstatnější informace, které si můžeme ze slov producentů hry Tsuyoshiho Kanday a Peta Fabiana odnést.

V první řadě jde o to, že je hra ve vývoji tři a půl roku a dokončeno má být údajně 60 %. Oba vývojáři také mluví o tom, že chtějí dát hráči najevo - mj. i pomocí samotného názvu - že celá evropská a blíže nespecifikovaná vesnice bude fungovat jako samostatná postava; entita. Ve speciálním videu, v němž účinkují oba producenti, je ovšem v jeden konkrétní čas (2:58) vidět pohled na inventář. Přičemž jako měna je udávaná lei, což je množné číslo rumunské leu. Mnozí se domnívají, že právě tam se bude Resident Evil 8 odehrávat, ačkoli vývojáři konkrétní zasazení zatím potvrdit nechtějí.

Inventář není jediná věc, díky níž se dá v osmém díle najít spojitost se zbytkem série. V rozhovoru je totiž jasně řečeno, že kromě managementu inventáře budou hrát velkou roli i souboje a průzkum, potažmo hádanky. Samotný příběh má přitom nejen plně navazovat na sedmý díl s Ethanem v hlavní roli, ale také fungovat jako jeho zakončení. S čímž se pojí i návrat pohledu z první osoby, který prošel blíže nespecifikovanými změnami a vylepšeními. Těmi si podle všeho prošla i vizuální stránka hry a jeden z důvodů, proč se Resident Evil 8: Village zjevně nepodívá na současnou generaci konzolí je ten, že chtějí vývojáři docílit lepší grafiky i de facto nulových načítacích obrazovek.

Resident Evil 8: Village vyjde někdy příští rok na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X. Dle spekulací má nabídnout podporu virtuální reality.