Alan Wake vyšel v roce 2010, částečný sequel Alan Wake's American Nightmare roku 2012. Od té doby jsme se ničeho, co by pěkně zapadlo do této skvělé značky, nedočkali. Tým Remedy mezitím přišel s Quantum Break a momentálně připravuje Control, který je poměrně podobný předchozímu titulu, což není vůbec náhoda. Remedy se na E3 nechalo slyšet, že Control je tvořený z nápadů, které do konceptu Quantum Break úplně nezapadly. Nicméně otázka je stále stejná: Jak je to s druhým Alanem Wakem?

Server DualShockers si v rámci E3 popovídal se zástupcem Remedy Mikaelem Kasurinenem. Přestože se ptal zejména na Control, jedna otázka se týkala i Alana Wakea. Kasurinen řekl, že Alan Wake je samozřejmostí v srdcích vývojářů. "Všichni v Remedy Alana Wakea zbožňujeme a mám za to, že všichni bychom si přáli nový díl. Doopravdy. Bohužel nemůžu o tom v tuto chvíli víc mluvit. Uvidíme, co přinese čas, ale rozhodně bychom si další hru přáli vidět," odpověděl Kasurinen. 

Sequel Alana Wakea měl podle všeho už jednou určitou formu, avšak Microsoft tehdy hledal něco jiného. Nemůže se přímo říct, že Alan Wake 2 je nesplnitelným snem. Ale než se ho dočkáme, zřejmě si ještě dlouhou dobu počkáme.