Před pátečním oficiálním oznámením Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition se čile spekulovalo. Mimo jiné se poukazovalo na to, že remasterovaná trilogie GTA 3, GTA: San Andreas a GTA: Vice City vyjde pouze digitálně. To podle všeho neplatí, protože evropští distributoři dostali od Rockstar Games – zdá se – první důležité informace.

Podle nich má GTA: The Trilogy The Definitive Edition vyjít 7. 12. letošního roku ve fyzické verzi pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Edice pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S se mají začít prodávat až v roce 2022.

Tyto informace od svých zdrojů přináší polský server PPE.pl. Jak ale nedávno informoval Insider Tom Henderson, digitální verze by měly vyjít 11. 11. 2021 (v tento den původně měly vyjít PS5 a Xbox Series X/S verze GTA 5). O necelý měsíc později by se tedy dostalo na krabicové edice.

Zarážející je ale zdržení next-gen verzí. Minulý pátek Rockstar avizoval, že GTA: The Trilogy The Definitive Edition vyjde letos pro PC (přes Rockstar Games Launcher), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch. Pokud jsou dnešní informace pravdivé, znamenalo by to odklad vylepšení pro novou generaci konzolí od Sony a Microsoftu.

Jinými slovy, Rockstar by mohl prodávat next-gen verze digitálně s tím, že zatím půjde o PS4 a Xbox One verze s bezplatným upgradem později.

Jak jsme dnes ráno informovali, obchod Base.com jako první zveřejnil předobjednávky. V nich byly zajímavé rozdílné ceny. Podle něj se budou verze pro novou generaci konzolí prodávat za 79,99 eur (cca 2035 Kč), zatímco verze pro PS4, Xbox One a Nintendo Switch klesnou na 69,99 eur (cca 1781 Kč). V případě dolarů se bavíme o cenách 70 a 60.

Jak Rockstar také potvrdil, trilogie GTA pro iOS a Android dorazí v první polovině roku 2022.

Připomínáme, že v rámci příprav na vydání remasterů se tento týden začnou z digitálních obchodů stahovat stávající verze klasických titulů. Pokud je chcete mít v knihovně, máte poslední šanci.

Zdroje Kotaku dříve uváděly, že trilogie vzniká na Unreal Enginu a nabídne kombinaci nové a staré grafiky.