Activision dnes odpoledne oficiálně oznámil a hned vydal Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered. Ovšem hra je dostupná pouze na konzoli PlayStation 4 - na PS Store se prodává za 639 Kč. PC a Xbox One hráči si musejí počkat do 30. 4. 2020.

Jak název napovídá, tak jde pouze o remaster kampaně Modern Warfare 2, hry, která původně vyšla 10. 11. 2009 na PC, PS3 a Xbox 360. Multiplayer tedy zahrnut není, pravděpodobně z důvodu, aby nedošlo k odlivu hráčů od loňského Modern Warfare, měkkého restartu série. Nenajdeme zde ani Spec Ops.

Vydání remasteru druhého dílu nahrává spekulací, že nás příští rok čeká i vylepšený třetí díl Modern Warfare.

Remaster kampaně Call of Duty: Modern Warfare 2 má vylepšené rozlišení, detailnější textury, lepší animace a remasterovaný zvuk. Titul podporuje rozlišení 4K a HDR. Původní hru vytvořilo studio Infinity Ward, ale za remasterem stojí Beenox.

Vedení Beenoxu je nadšeno, že mohlo na remasteru pracovat a mluví o tom, že jde o jednu z nejlepších příběhových kampaní v Call of Duty. Dokonce nechybí ani kontroverzní mise No Russian.

Součástí remasteru je také balíček Underwater Demo Team Classic Ghost pro loňský multiplayer Modern Warfare, respektive letošní Warzone. Ten nabídne speciální skin pro Ghosta, legendární skin pro M4A1, skin pro 1911, přívěšek Free Dive, speciální animaci při eliminaci, quip, animovanou calling card a speciální emblém. Balíček je dostupný už nyní, bez ohledu na vydání samotné hry na PC a Xbox One.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Že nás čeká remasterovaná kampaň jednoho z nejoblíbenějších dílů série Call of Duty - konkrétně Modern Warfare 2 - víme už dlouho. O remasteru se mluví už více než rok, nedávno jsme o něm slyšeli v rámci korejské ratingové společnosti, nedávno byl odhalený cover art v datech Modern Warfare a nyní tu máme trailer.

Ten se dá vlastně považovat za launch trailer, protože hra vychází už zítra. Německému PlayStation Store se nepodařilo udržet to největší tajemství v rámci celého tohoto projektu a máme tu tak první definitivní ukázku remasterované kampaně.

Především pak pohled na nového Ghosta, Price, Soapa a další. Cena je stanovena na ne úplně přestřelených 25€ (necelých 700 Kč). Remaster se přitom pyšní vylepšenými texturami, animacemi, renderem, osvětlením, HDR a dalšími věcmi.

Součástí hry je také balíček UTD Ghost, který nabídne skin pro Ghosta, skiny pro dvě zbraně a další věci. Více podrobností najdete zde.

Taky se jako my nemůžete dočkat Sheparda a jednoho velmi konkrétního nože v remasterované kvalitě? Remaster by měl být dostupný pro PlayStation 4, Xbox One a PC.