Rating ESRB nelhal, společnost Deep Silver skutečně chystá remaster open-world akce Saints Row: The Third. Té šílenosti, která se snažila v humorném až šíleném stylu konkurovat sérii Grand Theft Auto od Rockstar Games a nabídla netypické masky, spoustu přestřelek, velkou svobodu i možnost řádit v ulicích v tanku.

Původní Saints Row: The Third vyšlo v roce 2011 od studia Volition. Její vylepšená verze se na PC, PlayStation 4 a Xbox One podívá již 22. 5. 2020. Verze pro Nintendo Switch oznámena nebyla.

Saints Row: The Third Remastered je kompletní verze původní hry, obsahuje všechny dodatečné balíčky. Spolu s nimi došlo k vylepšení vizuálních prvků prostřednictvím nového nasvícení. Byly také kompletně přepracovány textury. Tvůrci tvrdí, že nic z humoru tahle akce neztratila.

Práce na remasteru dostalo na starost studio Sperasoft a na vše dohlíželi zaměstnanci Volitionu. Pod jejich dohledem došlo k vylepšení celého města Steelport, jednotlivých postav i všech 30 DLC, včetně třech velkých expanzí.

Remaster běží při 30 snímcích za sekundu, i na PlayStationu 4 Pro a Xboxu One X. Zájemci o hru by si měli připravit 40 euro, alespoň takovou cenovku uvádí Epic Games Store, kde má na PC roční exkluzivitu. Poté vyjde i na Steamu.