Již víme, že 22. května/mája 2021 se na Steamu konečně objeví remaster Saints Row: The Third od studia Volition a týmu Sperasoft, který vyšel před rokem ve verzích pro PS4, Xbox One a Epic Games Store/Launcher na PC. O tři dny později, tedy 25. 5., však přijde i něco víc, a to nativní verze Saints Row: The Third Remastered pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Dobrou zprávou přitom je, že stávající vlastníky hry čeká možnost bezplatného upgradu.

Přečtěte si také: Dead Island 2 a Saints Row 5 na PC mají být exkluzivitou Epic Games Store

Vývojáři slibují na nových konzolích vizuál srovnatelný s ultra grafickým nastavením PC verze. Naštěstí byli v oznámení na webu hry konkrétnější, a tak jsme se dozvěděli, že na obou konzolích nás čeká posílení frekvence snímků za sekundu na 60 FPS a podpora dynamického 4K rozlišení. Xbox Series X pak nabídne volbu mezi dvěma režimy výkonu - Performance (60 FPS v rozlišení 1080p) a Beauty (30FPS ve 4K). Počítat můžeme i s rychlejším načítání díky SSD disku nebo s barvou nasvícení „Saints Purple“ pro ovladač DualSense na PS5.

A pokud patříte mezi PC hráče a z jakéhokoliv důvodu vám nevoní ani Steam, ani Epic Games Store, můžete se těšit na vydání Saints Row: The Third Remastered i přes GOG.com. Dojde k němu ve stejný den, v jaký hra dorazí na Steam, tedy 22. 5. Doufejme, že po roční exkluzivitě Epicu nabídne společnost Deep Silver alespoň na nějakou slevu, buď pro všechny, nebo pro vlastníky původní PC verze. Zatím nebylo v tomto směru nic oznámeno, nicméně třeba Metro Exodus, které také vydává Deep Silver a které se nechvalně proslavilo jako první výrazný případ roční exkluzivity pro Epic Games Store, doprovázela při vydání na Steamu ne úplně zanedbatelná slevová akce.