Remaster Bloodbornu, verze na PlayStation 5, port na PC, Bloodborne 2… To jsou takové konstanty, o kterých se mluví stále dokola už několik měsíců, ne-li let. Za tu dobu se objevila spousta falešných prohlášení, dokonce i obrázků, ale samozřejmě se nikdy nic z toho neukázalo jako pravda. Je tak velká možnost, že i aktuálně nové zvěsti na tom mohou být úplně stejně. Rozdíl je nicméně v tom, že pochází od relativně známého a důvěryhodného zdroje, respektive zdrojů.

Těmi jsou konkrétně Colin Moriarty z Last Stand Media (původně pracoval pro IGN) a především Nick Baker, spoluzakladatel XboxEra, který se v minulosti často podělil o solidní a pravdivé informace.

Colin Moriarty se před několika týdny svěřil, že slyšel, že se skutečně pracuje nejen na remasteru Bloodbornu pro PlayStation 5, ale že se pracuje i na pokračování a PC verze prvního dílu už je hotová, což zní opravdu jako splněný sen. Stejná slova ale nyní ve svém podcastu řekl právě i Nick Baker a potvrdil to, co říkal Moriarty. Tedy nejen, že se Sony nedávno koupený Bluepoint zaměřuje na PlayStation 5 verzi této (zatím) exkluzivity, ale také že pracují na pokračování. Což by mimo jiné odpovídalo jejich oficiálním slovům, protože mají údajně pracovat na „originálním obsahu“ – neřekli však nové značce.

Aktuálně si samozřejmě musíme počkat, jestli se vše potvrdí jako pravda, případně až se na povrch dostanou nějaké důkazy. Podle vyjádření moderátorů relativně známého subredditu GamingLeaksAndRumours se s nimi Nick Baker o tyto důkazy v soukromí podělil a potvrzují, že jsou všechny tři věci pravdivé. Mezi řádky bylo také řečeno, že důvod, proč ještě PC verze a remaster na PlayStation 5 nevyšly, i přesto, že mají být hotové, je nadcházející Elden Ring od FromSoftware.

Samozřejmě prozatím nejde o nic více než jenom zvěsti, které, ačkoli pochází od důvěryhodného zdroje, mohou být zkrátka a jednoduše falešné. Přesto jde po dlouhé době o něco trochu reálnějšího, tak uvidíme.