Před měsícem udělalo studio CD Projekt RED radost mnoha fanouškům oznámením plnohodnotného remaku prvního Zaklínače z roku 2007, které chystají tvůrci Seven: The Days Long Gone ze studia Fool's Theory. Tehdy polští tvůrci prohlásili, že bude nějakou dobu trvat, než se dozvíme konkrétní detaily o projektu, a i když tento příslib zatím dodržují, přece jen jsme se dočkali jedné důležité informace.

Jak informuje například server IGN, vedení CD Projektu RED na nejnovější konferenci s investory uvedlo, že remake Zaklínače je příběhové RPG v otevřeném světě. Máme tedy potvrzeno, že novinka studia Fool's Theory nabídne klasický open-world, který známe třeba ze Zaklínače 3.

Ačkoliv nás originální Zaklínač často zavedl do dost otevřených lokací, nešlo o vyložený otevřený svět. Mnohé části herního světa, který sestává hlavně z temerské metropole Wyzimy a blízkého okolí, dělily nezřídka pekelně dlouhé loadingy. A co víc, až na výjimky jste se při postupu jednotlivými kapitolami herního příběhu nemohli vracet do míst, která jste navštívili v předchozích kapitolách. Myšlenka, že se budeme moci kupříkladu kdykoliv vrátit na předměstí Wyzimy nebo navštívit malebné Bahnice, tedy zní dost hezky.

Je ale otázka, jak se kvůli zaměření na otevřený svět změní posloupnost dějových událostí či dávkování herního obsahu. Každý, kdo originálního Zaklínače hrál, si určitě vzpomene, že jsme se tehdy s Geraltem museli docela nadřít, jen abychom dostali možnost vstupu do samotné Wyzimy (jestli máš glejt, jdi za Mikulem). A i ty Bahnice měly působit na hráče jako velká změna, která asi nebude mít stejný dopad, pokud do těch míst hráč zamíří o něco dřív. Ale uvidíme, k jakému řešení nakonec tvůrci z Fool's Theory dospějí.

Raději ale připomínáme, že výsledek uvidíme za dlouho. Stále platí, že vydání remaku prvního Zaklínače, jenž pohání Unreal Engine 5, je s největší pravděpodobností vzdálené několik let.

Nejde přitom jen o remake,CD Projekt RED nově také prozradil, že tým pro vývoj pokračování Cyberpunku 2077 se bude v americkém Bostonu reálně formovat až během příštího roku. I když toho tedy studio chystá opravdu hodně, jen máloco je na dosah ruky. Alespoň že ten next-gen update Zaklínače 3, který má vyjít 14. prosince/decembra tohoto roku, už snad nikdo neodloží. Snad.