Nové vizuální efekty, propracovanější modely postav, lepší nasvícení, pohlcující prostředí... zkrátka modernější vizuální kabátek. O kvalitách remaku Dead Space se můžete sami přesvědčit, zatím pouze prostřednictvím videí, ale už zkraje příštího roku, konkrétně 27. 1. 2023 vyjde hra na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Vývojáři ze studia Motive tvrdí, že jsou velkými fanoušky série a chovají se k ní s patřičnou úctou.

„Děláme velké pokroky na cestě k alfa verzi a s radostí oznamujeme, že hra bude mít premiéru v lednu příštího roku. Nemůžeme se dočkat, až hráči, staří i noví, uvidí, jak jsme v připravovaném remaku zvýšili kvalitu původního zážitku, aby byl stejně pozoruhodný i pro tuto generaci,“ říká hlavní producent Philippe Ducharme.

Stejně jako v původním Dead Space z roku 2008, tak i v remaku se vžijete do Isaaca Clarka, inženýra na těžební lodi USG Ishimura. Na místě hlavní hrdina zjistí, že členy posádky postihla záhadná nákaza, která proměnila lidi v monstra zvaná nekromorfové. Odvážlivec musí bojovat o přežití a najít svou milou, která je uvězněna na palubě lodi.

Kromě vizuální stránky tvůrci vylepšili i příběh a herní mechanismy. Nahoře najdete záznam celé prezentace, tady dole jednotlivá videa:

Průchod strojovnou
Nové vizuální efekty
Vylepšené modely postav
Lepší nasvícení
Pohlcující prostředí