Pokud se nic nezmění, tak v létě nadcházejícího roku na PC a Xbox Series X/S od Arkane Austin vyjde kooperativní střílečka Redfall.

Nový projekt od autorů Dishonored byl představen letos na E3. Od té doby jsme o něm ale moc nového neslyšeli. To se mění. Na internet unikly screenshoty z vývojové verze. Ukazují pohled z první a třetí osoby a spoustu lootu.

Screenshoty byly publikovány v anonymním příspěvku na Imgur, který byl mezitím odstraněn. Z názvu příspěvku vyplývá, že obrázky pocházejí z playtestu. Co na nich vidíme?

Nejzajímavější na nich je pravděpodobně možnost přepínat mezi kamerou z pohledu první a třetí osoby, což dosud v žádné hře od Arkane nebylo. Je to zajímavé i z toho důvodu, že Redfall je popisován jako kooperativní first-person střílečka s charakteristickou hratelností od Arkane.

Prostředí připomíná je zasazeno nejen do města, ale z části také do přírody. Dle všeho hra klade velký důraz na online, možná více než mnozí fanoušci očekávali. Máme tady třídy zbraní a dovedností, obchodování s předměty, měnu a další atributy spojované spíše s Borderlands. To jde ale ruku v ruce s informacemi, že na výběr bude šest hratelných postav se specifickými dovednostmi.

Hráči budou moci získávat zkušeností body plněním misí a zabíjením lidských a upírských nepřátel a bojovat s bossy.

Různorodé mise bude možné plnit stylem totální destrukce, ale i s využitím lsti a utajení. Vše se bude odehrávat v otevřeném světě. Ten je z větší části zasazen do masachusettského města, které je pod invazí legie upírů, kteří zablokovali slunce a izolovali samotný ostrov od zbytku světa. Z diverzního výběru hrdinů si budete muset vybrat vaši postavu, seskupit se s ostatními hráči a vytvořit perfektní tým zabijáků upírů. Hrát nicméně stále budete moci sami; vývojáři se dušují, že hra bude plynule prolínat singleplayerové a kooperativní hraní s dalšími třemi hráči.

Jak se vám titul líbí? Redfall bude v den vydání dostupný v předplatném Xbox Game Pass.