Jedním z největších překvapení letošní E3 konference Microsoftu bylo představení střílečky Redfall. Jde o nový projekt studia Arkane Austin, kteří pracovali například na Dishonored nebo Prey. Redfall slibuje především jednu věc – kooperativní střílečku v otevřeném městě s upíry postavenou na tom, co umí Arkane Studios nejlépe. Tedy „pečlivě vytvořených herních světech a lásce ke kreativním herním mechanikám“.

O samotné hře toho zatím bohužel nevíme mnoho, ale nějaké informace přece jenom existují. Redfall se odehrává ve stejnojmenném massachusettském městě, které je pod invazí legie upírů, kteří zablokovali slunce a izolovali samotný ostrov od zbytku světa.

Z diverzního výběru hrdinů si budete muset vybrat vaši postavu, seskupit se s ostatními hráči a vytvořit perfektní tým zabijáků upírů. Hrát nicméně stále budete moci sami; vývojáři se dušují, že hra bude plynule prolínat singleplayerové a kooperativní hraní s dalšími třemi hráči.

V řadách hlavních postav najdeme hned několik distinktivních personalit, každou s vlastními schopnostmi. Devinder Crousley je internetově známý vyšetřovatel paranormálních jevů a aspirující vynálezce. Layla Ellison je bývalou studentkou biolékařského inženýrství a měla stáž ve výzkumném zařízení Aevum Therpeutics, ve kterém se stalo něco zlého. Poté, co se Layla probudila, měla bolesti hlavy a šílené telekinetické schopnosti.

Remi De La Rosa je brilantním bojovým inženýrem. Jako součást elitní záchranné jednotky Navy SEALs využívala svou mysl k ochraně svých milovaných a všech ostatních. V neposlední řadě tu je Jacob Boyer… Bývalý vojenský ostrostřelec, který byl do Redfallu poslán těsně před zatměním slunce v rámci elitní soukromé ochranné jednotky.

Co se týče samotných nepřátel, tedy upírů, nemělo by se jednat o „vaše typické krvežíznivce“. Jsou výsledkem vědeckého experimentu, kteří se postupně vyvíjí. Po jejich transformaci si někteří upíři přisvojili silné schopnosti a změnili se na větší verze. Nicméně nejde o jediné nepřátele. Stát budete i proti kultu lidí, kteří upíry uctívají a doufají, že se stanou jedni z nich.

To je prozatím vše, co víme. Red Fall se dočkáme během léta příštího roku pouze pro PC a Xbox Series X|S. V den vydání bude dostupná na Game Passu.