Stejně jako GTA V ani velmi populární Red Dead Redemption 2 se zatím nedočkalo žádného singleplayerového DLC. Vypadá to bohužel, že se příběh hry nerozšíří ani v budoucnu. V rozhovoru s VG247 se totiž Katie Pica (vedoucí online týmu) vyjádřila k příběhovému rozšíření pro tuhle westernovou akci.

„Momentálně se 100% soustředíme na online, protože, jak už jsem řekla, je toho tolik co dělat, a my jenom doufáme, že se nám podaří vše, co hráč miluje v singleplayeru převést do online světa.“

Vypadá to tak, že Read Dead Redemption 2 půjde stejnou cestou jako poslední GTA a Rockstar se zaměří primárně na online část hry. Během svého životu už hra stihla obdržet několik online updatů, které kvalitu Red Dead Online vylepšily. Včetně toho posledního, který přidal hromadu nových úkolů, obchodníků a dokonce nám i umožnil hledat poklady.

„Ambice týmu pro Read Dead Redemption 2 sahaly opravdu vysoko a když budujeme světy těchto rozměrů, singleplayer vždy určuje směr. Naše ambice pro multiplayer jsou stejně vysoko a Red Dead Online nadále budujeme a rozšiřujeme, aby se vyrovnal světu, který jsme vytvořili pro příběh Read Dead Redemption 2. Ne pouze rolemi ale i jinými aktivitami, náhodnými událostmi, postavami, novými cestami, jak se zapojit do světa a dále utvářet svůj charakter,“ dodala Katie Pica.