Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Reboot Silent Hill pro PlayStation 5 má Sony odhalil příští měsíc, a to i přesto, že Konami tyhle spekulace nedávno popřela. Nadále je ale několik zdrojů přesvědčeno, že Silent Hill ve spolupráci se Sony skutečně vzniká a má jít o takzvaný soft reboot.

- Taktickou strategii XCOM 2 si můžete zahrát zdarma do 30. 4. 2020 v rámci Steamu. Pokud si poté hru koupíte, vše se vám přenese a vy můžete pokračovat v hraní.

- Zaměstnanci studia Volition pracují ze svých domovů na zbrusu novém Saints Row. Tohle je kupříkladu provizorní kancelář jednoho z umělců.

- Máte raději střílečky? Tak si od 24. do 27. 4. můžete v rámci Call of Duty Warzone zahrát multiplayer Call of Duty: Modern Warfare na pěti mapách. Těmi jsou Hovec Sawmill, Talsik Backlot, Aniyah Incursion, Hideout a Shoot House. Nabídka je platná na PC, PS4 a Xboxu One.

- Jak se daří streamovací službě Google Stadia? Podle dostupných informací má aplikace více než milion stažení.

- Akční adventura Marvel’s Avengers obdržela T rating od ESRB z důvodu násilí, mírné krve a nevhodných slov. Hra vyjde 4. 9. na PC, PS4 a Xbox One.

- American Truck Simulator bude mít o něco větší vozový park, hráči si budou moci od 28. 4. zakoupit Mack Anthem.

- Včera jsme vás informovali, že Xbox Game Pass rozšíří Red Dead Redemption 2, ovšem ve stejný den (7. 5. 2020) opustí předplatné Grand Theft Auto V, upřesnil Microsoft.

- Guerrilla Games, kde vznikla série Killzone a naposledy Horizon Zero Dawn, hledají vedoucího scénáristu, který má mít zkušenosti s open-world RPG tituly, online hrami a MMORPG. Společně s týmem má scénárista posunout hranice dramatického vyprávění ve hrách pod širým nebem. Dřívější inzeráty studia zmiňovaly hru pro PS5. Vypadá to skutečně na pokračování Horizon Zero Dawn.

- Predator: Hunting Grounds, který dnes vychází pro PS4 a PC (přes Epic Games Store), má day one patch o velikosti 10 GB. Vývojáři tvrdí, že od testování toho dost opravili a vylepšili i grafiku.

- Budovatelská strategie Tropico 6 ve verzi pro PC obdržela dodatečný balíček Spitter. Do 30. 4. se prodává za 8,49€ a zaměřuje se na komunikaci přes sociální sítě.

- PS: V poslední době se mi bohužel nedaří vydávat Stručně v brzkých ranních hodinách z důvodu nebývalého herního sucha, které je většinou znát až o letních prázdninách. Je dost možné, že i v dalších dnech bude Stručně vycházet nepravidelně. Jakmile bude dostatek zajímavých informací, vrátím se k pravidelnému vydávání.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: