Miliardáři s vesmírnými raketami, jako je Musk, Bezos a Branson, si balí své nóbl kufry, tak jsem si řekl, že je načase, abych se postaral o vlastní únikovou jízdenku z této ztracené planety, tak nápad na prodej unikátní verze hry Golf Club: Wasteland za 500 milionů dolarů popisuje Igor Simi, kreativní ředitel a zakladatel studia Demagog, v tiskové zprávě.

Místo, aby se pokusil prodat miliony kopií své hry, rozhodl se nabídnout jedinečnou, limitovanou verzi titulu Golf Club: Wasteland. Pokud někdo zaplatí, tak studio ostatní verze smaže, a to pouhý měsíc před plánovanou premiérou na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

K požadovaným 500 milionům dolarů je nutné si připočítat ještě poštovné a počítat s tím, že hra dorazí na disketách - konkrétně půjde o 750 disket. Všechny ostatní edice a verze hry budou smazány, zakopány v poušti v Novém Mexiku nebo portovány na Linux.

„Vzhledem k tomu, že diskety mají kapacitu 1,44 MB, měl by kupující hry Golf Club: Wasteland očekávat nylonový sáček obsahující 750 plastových disket. Podívám se, jestli můžeme přihodit i tričko,“ dodal Janusz Biedakowski, stážista v marketingovém oddělení společnosti Untold Tales.

Samozřejmě jde o vtip a nadsázku Igora Simiho a vydavatele na to, co se v současné době ve světě děje. Pro zájemce přikládáme celé jeho vyjádření. Možná jde ale také o promyšlený marketing. Co myslíte?

„Golf Club: Wasteland vznikl jako čistá satira. Nechutně bohatí lidé hrají golf na zbytcích civilizace po útěku na Mars, zatímco Země leží doslova v troskách pod tlakem konzumu, katastrofální změny klimatu a chamtivosti poháněné Silicon Valley. No... už se nesměju. Miliardáři s vesmírnými raketami, jako jsou Musk, Bezos a Branson, si už balí své nóbl kufry, takže jsem si řekl, že je načase, abych se postaral o vlastní únikovou jízdenku z této ztracené planety,“ říká Igor Simi.

„Vzhledem k tomu, že letenky na nedávné dvanáctiminutové (nebo tak nějak) lety se prodávaly za 28 milionů dolarů za kus, doufám, že 500 milionů dolarů bude stačit alespoň na to, abych si při posledním letu na Mars mohl pořídit levná místa poblíž záchodu. Také jsem slyšel, že cena takové edice by měla být dostatečně okouzlující, aby si potenciální kupec mohl pohladit ego a pochlubit se svým přátelům a časopisu Forbes. Abych ještě více zvýšil jedinečnost a hodnotu této edice, rozhodl jsem se celou hru vydat výhradně na disketách. To mi umožní využít speciální vlastní proces formátování a kopírování, který je tak neefektivní, že přenos dat na jednu disketu trvá 7 měsíců. To pomůže maximalizovat škodlivý dopad mé hry na životní prostředí, což je prý také velmi důležité,“ pokračuje v nadsázce kreativní ředitel.

Celá zpráva je zakončena výzvou vydavatelské společnosti Untold Tales. Ta potenciální kupce žádá, aby napsali e-mail a do předmětu zprávy uvedli „Mám víc peněz než rozumu“. Pokud se nenajde nikdo, kdo by si tuto speciální edici koupil, bude Golf Club: Wasteland během srpna vydán.