Společnost Razer zahájila prodej univerzálního mobilního herního ovladače pro Android (Xbox). Ovladač se jmenuje Razer Kishi a jde o nový doplněk, který hráčům umožní bezproblémové hraní více než 100 oblíbených xboxových her na chytrých telefonech s konektorem USB-C, a to přímo z cloudu v rámci členství Xbox Game Pass Ultimate.

Razer Kishi pro Android (Xbox) se prodává za 109,99€. V českých obchodech je ho možné sehnat za 2449 Kč, například na CZC.cz.

Tato verze Razer Kishi je součástí programu Designed for Xbox a je optimalizovaná pro hraní z cloudu v rámci členství Xbox Game Pass Ultimate, kterou jsme si předevčírem detailně představili. Razer Kishi obsahuje i bezplatnou 14denní zkušební verzi předplatného Xbox Game Pass Ultimate. Ovladač lze také použít se staženými kompatibilními hrami pro Android.

Přečtěte si také: Minimálně 12 her v dubnu rozšíří Xbox Game Pass

Funkce stávajícího univerzálního herního ovladače pro Android Razer Kishi doplňuje i o pohodlí integrovaných xboxových tlačítek Nexus, Zobrazení (View) a Menu.

Od 15. 9. 2020 bude v rámci členství Xbox Game Pass Ultimate dostupné cloudové hraní a k tomu je potřeba kompatibilní ovladač. Kromě Razer Kishi bude služba od Microsoftu podporovat i bezdrátové ovladače Xbox One a kupodivu i DualShock 4 od PlayStationu.

Důležité je, že ve stejný den bude xCloud v rámci Xbox Game Pass Ultimate dostupný v České republice i na Slovensku.

S Xbox Game Pass Unlimited na mobilech souvisí i Samsung Galaxy. Na těchto zařízeních bude mít služba od Microsoftu některé z exkluzivních funkcí. V současné době víme, že v Samsung Galaxy Store zákazníci najdou speciální verzi aplikace Xbox Game Pass. Tato verze aplikace umožní nákupy v aplikaci a mikrotransakce, což běžná Android aplikace v Google Play podporovat nebude. Hráči si budou moci přes Samsung Galaxy Store do her kupovat kosmetické doplňky pro své postavy nebo odemykat hrdiny.

Je pravděpodobné, že Microsoft a Samsung se dohodli na nižších provizích. Víme, že Google si z nákupů bere 30 procent. Samsung nejspíš získá méně, ale bude mít tuto exkluzivitu, která pro mnoho hráčů nebude rozhodující.

Samsung ještě oznámil balíček Samsung Galaxy Note 20, jenž obsahuje tříměsíční předplatné Xbox Game Pass.