Další PlayStation exkluzivita vyjde na PC. Společnost Sony dnes oznámila, že od 26. 7. tohoto roku se na Steamu a Epic Games Store bude prodávat povedená akční skákačka Ratchet & Clank: Rift Apart.

Poslední dobrodružství známe dvojky vyšlo 11. 6. 2021 na PlayStation 5 a pochlubilo se českou lokalizací ve formě titulků. Náš mateřský jazyk můžete čekat také na PC.

„Proskákej se s Ratchetem a Clankem řadou dimenzí a pomoz jim chytit zlého císaře z jiné reality. Skákej neskutečnou rychlostí mezi akcí nabitými světy a ještě dál, užasni nad jejich strhujícím vizuálním zpracováním i dostupným šíleným arzenálem a nech se ohromit intergalaktickým dobrodružstvím,“ láká popisek hry.

PC verzi připravuje studio Nixxes Software ve spolupráci s Insomniac Games. Oba týmy jsou nadšené, že hráčům mohou počítačovou verzi přinést a připomínají, že série Ratchet & Clank nedávno oslavila 20. výročí a takto se kultovní značka přiblíží novému publiku.

PC verze Ratchet & Clank: Rift Apart se pochlubí ray-traced reflections s různými úrovněmi kvality a nově přidanými ray-traced shadows pro přirozené nasvícení ve venkovních oblastech. To má umožnit realistické stíny s přirozenými gradienty měkkosti.

Potvrzena je podpora rozlišení 21:9, 32:9 a až 48:9 pro sestavy se třemi monitory. Hra i cutscény jsou optimalizovány pro ultraširoké obrazovky. Samozřejmostí je také odemčená frekvence snímků za sekundu a nejnovější technologie pro zvýšení výkonu. Na výběr budete mít z technologií NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 2, Intel XeSS a Temporal Injection od Insomniac Games. Podporovány jsou také technologie NVIDIA Reflex a NVIDIA DLAA zlepšující kvalitu obrazu.

V neposlední řadě je potvrzena plná podpora myši a klávesnice s přizpůsobitelným ovládáním. Plně podporovány jsou také ovladače a při použití ovladače DualSense (zapojený přes kabel) můžete cítit, jak akce ve hře ožívají ve vašich rukou díky haptické zpětné vazbě a dynamickým efektům spouští.

Brzy se máme dozvědět další detaily, včetně systémových požadavků. Tady ještě bonusy pro předobjednávku:

Podívejte se na recenzi PS5 verze: