Studio Insomniac Games po oznámení data vydání, které je stanoveno na 11. 6. letošního roku, zopakovalo, že Ratchet & Clank: Rift Apart je exkluzivitou pro PlayStation 5 a na předešlé generaci konzole hratelné nebude. Vývojáři nechtějí dělat kompromisy a zasahovat do grafické kvality a dramatických soubojů, které vyžadují rychlé načítání.

NEOZNÁMENÝ ANIMOVANÝ SERIÁL

Fanoušci populární dvojice řeší záhadu. Na kanadské streamovací platformě Crave byl objeven Ratchet & Clank: The Life of Pie. Jde o 23minutové animované video od Mainframe Studios, která je pravděpodobně pilotní epizodou a uslyšíte v něm známé hlasy slavných herců z filmu z roku 2016.

Seriál dosud nebyl oficiálně představen. Společnost Sony uvedla, že Ratchet & Clank: Life of Pie je speciální licencovaný projekt vytvořený firmou Mainframe Studios a v žádném případě nesouvisí s Rift Apart.

Crave v popisku animovaného seriálu uvádí, že Ratchet a Clank musejí bojovat s Dr. Nefariousem, jenž vynalezl interdimenzionální portálové zařízení, které by mu umožnilo ovládnout celý multivesmír. Situace se stane vážnější (a méně vážnou) poté, co kapitán Qwark omylem použije tuhle novou zbraň a přivede do svého světa pizzovou armádu, která začne pustošit Galaktické město. Ratchet s Clankem musejí zastavit pikantní hordu a vzít nové zařízení z rukou Nefariouse dříve, než ho použije ke zničení galaxie.

Přečtěte si také: Ratchet & Clank: Rift Apart vyjde před začátkem léta

Mainframe Studios je kanadská firma zabývající se počítačovou animací a designem. Vytvořila například seriály ReBoot, Action Man, Max Steel, Spider-Man: The New Animated Series, Bob the Builder (Bořek stavitel) nebo Spy Kids: Mission Critical, stejně tak nejrůznější animované filmy, v poslední době hlavně Barbie.

Když budete šikovní, možná Ratchet & Clank: The Life of Pie ještě někde najdete. Z YouTube postupně mizí. Bohužel, platforma Crave je dostupná pouze v Kanadě.