Americká společnost Gearbox Software oznámila změny ve vedení. Novým prezidentem se stává technologický ředitel Steve Jones. Dosavadní prezident vývojové divize Randy Pitchford a spoluzakladatel celé firmy zůstane generálním ředitelem a prezidentem mateřské společnosti Gearboxu a přesune svou pozornost na filmy a televizní projekty jako prezident nově vzniklých Gearbox Studios.

Pokud vám to přijde matoucí, tak vývojové křídlo Gearboxu, které stojí za sérií Borderlands, bude nyní řídit Jones. Na mateřskou společnost Gearboxu, Gearbox Entertainment (kterou na začátku tohoto roku koupila Embracer Group), bude stále dohlížet Pitchford.

Pitchford bude dle svých slov zodpovědný za kreativní a obchodní strategii a zároveň bude v případě potřeby zastávat hybridní funkci kreativního ředitele. To znamená, že Pitchford bude dle potřeby poskytovat poradenství při různých tvůrčích projektech Gearboxu.

Vypadá to, že Pitchford chce mít volnější ruku, aby se věnoval rozšíření firmy na filmové plátno. Prvním oficiálním projektem je filmová předělávka komiksové střílečky Borderlands. O scénář se postaral Craig Mazin, mimo jiné autor scénáře k veleúspěšnému seriálu Černobyl od HBO. Film bude režírovat Eli Roth, známý díky dvoudílné hororové sérii Hostel. V hlavní roli uvidíme hollywoodskou herečku Cate Blanchett.

Jones mezitím povede veškeré produkční a vývojové aktivity herního studia Gearboxu. Bude tedy dohlížet na několik AAA her, které jsou v současné době ve vývoji. Mezi nimi je Tiny Tina's Wonderlands cílené na březen 2022 pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One, Homeworld 3 na rok 2022 od Blackbird Interactive a nedávno Pitchord uvedl, že chystají také nový díl Brothers in Arms.

Gearbox byl založen v roce 1999 a pracoval na projektech jako Half-Life, Brothers in Arms, Duke Nukem, Aliens a Borderlands.