Francouzská společnost Ubisoft potvrdila, že si Rainbow Six Siege budou moci zahrát majitelé PlayStationu 5 a Xboxu Series X. Podle game directora Leroya Athanassofa mají v plánu spustit Rainbow Six Siege na konzolích nové generace současně s jejich uvedením na trh. Zároveň chce Ubisoft zajistit, aby multiplayer fungoval napříč generacemi konzolí.

Tady je ale otázkou, zda půjde o cross-play, tedy hraní mezi PlayStationem a Xboxem. Athanassof si je jist, že nebude problém v hraní mezi hráči na PS5 a PS4 díky zpětné kompatibilitě, stejně tak na Xboxu Series X a Xboxu One, ale cross-play už záleží na společnostech Sony a Microsoft, které musí povolit, aby PlayStation hráči mohli hrát proti těm na Xbox – a obráceně.

Tým okolo Rainbow Six Siege chce tedy připravit plnohodnotný Rainbow Six Siege na novou generaci konzolí, což je odlišný přístup ve srovnání s jejich kolegy, co se starají o The Division 2. U této hry před několika dny bylo potvrzeno, že nebude vylepšena/upravena pro novou PS5 a Xbox Series X, místo toho se spolehne na kompatibilitu obou konzolí.

Nahoře pro vás máme ještě trailer, který představuje gadgety nových operátorů a přidává pár tipů.