Kooperativní střílečka Rainbow Six Extraction se odehrává několik let v budoucnosti, a tak vašimi nepřáteli nejsou teroristické organizace, ale nebezpečný kosmický virus, který mutuje své hostitele k nepoznání. Chopíte se role jednoho z 18 operátorů a buďto sami nebo až se dvěma přáteli se pokusíte zbavit Zemi této pohromy.

Nový trailer, který se objevil na PlayStation Showcase, ukazuje herní záběry ze hry, díky čemuž si můžete všimnout, že se titul bude hrát podobně jako Rainbow Six Siege. V tomhle případě se ale jedná o PvE kooperativní střílečku, jelikož vaši protivníci budou ovládáni umělou inteligencí. Dočkáte se ovšem klasického taktického plánování, využívání nespočtu zbraní, gadgetů a rozbíjení zdí, jako tomu je v Rainbow Six Siege.

Čekat na vás bude 12 unikátních herních map, které se navíc neustále mění, takže nikdy pořádně nevíte, co na vás bude čekat. Na výběr budete mít ze 13 různých misí, mezi nimiž bude klasické zneškodnění bomby, ale dojde také na speciálnější mise jako je Specimen, kdy máte za úkol nalákat a následně chytit vybraný cíl.

Přečtěte si také: God of War: Ragnarok v první herní ukázce

Když se pouštíte do karanténní oblasti, vždy musíte počítat s tím, že se někdo z vás nevrátí. Pokud by byl některý z operátorů zabit v průběhu mise, máte dvě možnosti. Buďto ho tam necháte, shrábnete větší odměnu, ale operátor bude na několik následujících misí nedostupný, nebo se ho pokusíte zachránit.

Čím více budou mít za sebou vaši operátoři splněných misí, tím silnější budou. K dispozici tak dostanou nové gadgety, silnější schopnosti a nové zbraně. Nejsou to ale pouze operátoři, kteří budou v průběhu hraní sílit. Samotný virus Chimera a jeho mutanti Archaens se neustále vyvíjí, při čemž mění sebe a prostředí, ve kterém se nacházejí. Ve hře narazíte na deset různých archetypů nepřátel, mezi nimiž je například zlomyslný Spiker, prchavý Tormentor a vyvolávající Apex.

Rainbow Six Extraction vychází již lednu 2021 na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a PC. Počítačová verze hry bude dostupná na Epic Games Storu, Ubisoft Storu a také v předplatném Ubisoft+. Nesmíme zapomenout ani na cross-play, cross-save a cross-progression.