Společnost Ubisoft oznámila datum vydání hry Rainbow Six Extraction a překvapila nižší cenou a bezplatným Buddy Passem.

Kooperativní PvE střílečka Rainbow Six Extraction dorazí 20. 1. 2022 ve verzích pro PC (Ubisoft Store a Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Prodávat se bude za 40 eur (místo dnes už standardních 70 eur) a každý majitel hry obdrží dvě bezplatné 14denní trial verze, které může poslat přátelům, aby si s ním zahráli. Jde o takzvané Buddy Pass žetony.

Pokud se hráči po skončení zkušební doby rozhodnou Rainbow Six Extraction koupit, přenese se jim vše do plné verze. Jelikož titul podporuje cross-play, tak Buddy Pass budete moci nabídnout kamarádům, kteří hrají na jiné platformě než vy.

Za 50 eur bude v nabídce Deluxe edice, která obsahuje ještě tři bonusové balíčky. Hráči, kteří hrají Rainbow Six Siege a zahrají si Extraction, získají zdarma kosmetický balíček United Front se čtyřmi sadami kosmetiky pro obě hry. Současně balíček odemyká všech 18 operátorů z Extraction pro použití v Siege.

Rainbow Six Extraction se pochlubí 18 různými operátory, každý z nich má vlastní systém levelování, který odemyká nejrůznější věci, včetně nových operátorů. Po vzoru Rainbow Six Siege je Extraction live service hrou a bude pravidelně obohacována o nový obsah. Za začátku se můžete těšit ještě na 12 map, které jsou prý třikrát větší než mapy v Siege.

Podle Ubisoftu osloví Extraction a Siege odlišné skupiny hráčů, kreativní ředitel uvádí, že jsou obě hry velmi odlišné. A to i přesto, že sdílejí stejné prvky. Největší rozdíl je v tom, že v Siege bojují hráči v týmech proti jiným hráčům, zatímco v Extraction se hráči postaví umělé inteligenci.

Kromě data oznámení zveřejnil Ubisoft ještě dva nové trailery. První (úplně nahoře) se zaměřuje na cenu a systém Buddy Passu, zatímco druhý se věnuje operátorům, gadgetům a technologii React. Zároveň ukazuje různé části hry. Ty se povětšinou soustředí na boj hráčů proti mimozemské hrozbě. Hráči musejí spojit síly, aby přemohli protivníky.

U React se zastavme. Jde totiž o speciálně vytvořenou technologii, jež má pomáhat operátorům vypořádat se s novou mimozemskou hrozbou. Během hraní se s ní budete často setkávat. Technologii, stejně jako operátory, lze časem vylepšovat. Je to tedy vyvíjející se technologie, kterou lze různě vylepšovat. Jedná se například o štít, za nějž se můžete schovat. Granáty můžete vylepšit tak, že vám před očima vymažou skupiny nepřátel nebo je odhalí na druhé straně zdi. K dispozici je také laser, jenž odstraňuje Sprawl z podlahy, a samo-obnovovací souprava. To je taková sci-fi lékárnička, která pomůže, když není doktor na blízku.

Techniku React budete vylepšovat prostřednictvím zkušenostních bodů, které získáte plněním misí. Důležitý bude ale také výzkum této technologie. Ten zahrnuje sběr dat v terénu během plnění misí.