Sony pokračuje v placení za exkluzivní obsah. Čarodějové a čarodějky z PlayStationu se v Hogwarts Legacy mohou těšit na bonusový úkol a recept na lektvar.

Podrobnosti jsou zatím drženy pod pokličkou. Jisté je, že exkluzivní úkol je určen pro PS5 a PS4 verze hry, zatímco recept na lektvar Felix Felicis je odměnou pro předobjednávky PlayStation verzí.

Komunitní manažer Chandler Wood potvrdil, že recept na lektvar dostanou všichni, co si Hogwarts Legacy předobjednají pro PlayStation, ať už ve fyzické nebo digitální verzi. Detaily o bonusovém úkolu, který není vázán na předobjednávku, slibuje Wood brzy.

Hráči na konzolích Xbox, PC a Nintendo Switch jsou touto informací znepokojeni. Vadí jim, že by měli být o něco ochuzeni.

Akční RPG titul Hogwarts Legacy byl odhalen na prezentaci PS5 společnosti Sony v září 2020. Krátce na to byly potvrzeny verze pro další platformy, včetně PC, Xboxu Series X/S, Xboxu One a Nintenda Switch. Oficiálně nebyla žádná dohoda mezi WB Games a Sony oznámena.

Německý Amazon v popisu hry píše o úkolu Hogsmeade Haunted Shop. Ten může odkazovat na Chroptící chýši (Shrieking Shack), opuštěný strašidelný dům za vesnicí Prasinky, který se objevil ve třetím díle filmové série Harryho Potter, Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Ovšem Amazon ho uvádí pouze u sběratelské edice, což je nejspíš chyba.

„Jde o místo, jemuž se vesničané vyhýbají, protože už mnoho let věří, že tam straší – slýchají výkřiky a rámus, což jsou povídačky, které rád podporoval i Brumbál, protože to sloužilo k účelu, k jakému ji využíval on. A dělal to vskutku mistrně, neboť podle Skoro bezhlavého Nicka do ní nevstupovali ani bradavičtí duchové, a navíc je i velmi dobře zabezpečená. Všechna okna a dveře jsou zatlučené a jediná přístupová cesta je tajná chodba, která začíná u kořenů vrby mlátičky,“ dočteme se o Chroptící chýši na fanouškovské stránce.

Mimochodem, na sběratelskou edici láká sám Warner Bros. Edice stojí 300 dolarů a nabízí kód ke stažení hry, kterou můžete hrát o tři dny dříve, steelbook s erbem Bradavic a starobylou kouzelnickou hůlku s knihou. Když hůlku umístíte nad knihu, tak začne levitovat.