Dnes bude představen multiplayer Call of Duty, popovídáme si o možném zrušení multiplayeru u konzolí Xbox, dvakrát se zaměříme na očekávaný Cyberpunk 2077 a zjistíme náhradu za odložené Halo Infinite.

Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Na stole má být stále možnost, že Microsoft zruší nutnost předplatného Xbox Live Gold pro hraní multiplayeru na Xboxu One a Xboxu Series X/S. O budoucnosti Goldu se šušká už několik měsíců a americká společnost dokonce přestala nabízet roční kupón. Novinář Jeff Grubb z VentureBeat je přesvědčen, že Microsoft zruší Xbox Live Gold, a to s nástupem nové generace konzole. Ta dorazí 10. 11. 2020. Podle Grubba bylo oznámení jen odloženo, stejně jako cena a datum vydání Series X a S.

- Cyberpunk 2077 bude řádně ukecaný. Podle čínského dabingu má být sci-fi RPG o 15 až 20 procent větší než Zaklínač 3. Analytik Daniel Ahmad odhalil, že pro čínský dabing musela firma najmout více než 150 dabérů, kteří dostali 100 tisíc řádků dialogů. Do procesu měla být zapojena čtyři studia a vše namluvit mělo trvat 10 tisíc člověkohodin.

- Ve včerejším traileru potvrzující Xbox Series S jsme mohli vidět pár záběrů z Destiny 2 Beyond the Light. Vypadá to, že Microsoft našel ideální náhradu za odloženého Halo Infinite. Dle všeho by právě velké rozšíření pro Destiny 2 mohlo být zdarma dostupné předplatitelům Xbox Game Passu. Ve videu vidíme také Assassin's Creed Valhalla, Forza Horizon 4 a LEGO Star Wars The Skywalker Saga.

Přečtěte si také: Microsoft nemyslí na ještě výkonnější Xbox Series X. Další konzolí by komplikoval práci vývojářům

- Francouzský PlayStation v reklamním tweetu na PS5 použil obrázek z Gran Turisma 7 a láká na haptickou odezvu nového bezdrátového ovladače DualSense. Ta má mimo jiné přenášet změnu povrchu vozovky. Může to signalizovat, že závody od Polyphony Digital dorazí současně s novou generací konzole od Sony? Dosud japonská společnost na vydání PS5 potvrdila akorát Marvel's Spider-Man: Miles Morales.

- PC verze Horizon Zero Dawn obdržela další aktualizaci. Patch opravuje chyby a vylepšuje výkon hry až o 10 % ve srovnání s předešlou verzí hry. Guerrilla Games se nadále snaží, aby dobrodružství Aloy bylo na počítačích lepší. Už by se nemělo stávat, že vás hra vyhodí na plochu, neměla by zamrzat a neměly by se objevovat chyby související s umělou inteligencí.

- Naughty Dog včera vydali nový update pro The Last of Us Part II. Dle oficiálního popisku opravuje drobné chyby a vylepšuje hru. Aktualizace přichází několik týdnů po důležité bezplatné expanzi. Ta přidala těžší obtížnosti, permanentní smrt a řadu různých modifikátorů.

- Na PC, PlayStation 4 a Xbox One vyšlo Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning. Jde o remaster singleplayerového akčního RPG, které se původně na světě objevilo v roce 2012. Zahraniční recenze jsou ale dost různorodé. Píše se v nich o horší grafice, velkému množství chyb a zastaralým funkcím.

- Když se podíváte na zpracování Microsoft Flight Simulatoru tak je těžké tomu uvěřit, přesto ale vývojáři slibují, že hra bude stejně úžasná na Xboxu One. „Některé věci mohou být dokonce lepší,“ prohlásil Jorg Neumann v nedávném rozhovoru. „Co se ovladače týče, naším záměrem je přinést skvělý zážitek s využitím všech ovládacích prvků, které hráči mají k dispozici, aby si užili létání na gamepadu, klávesnici i myši. Až bude blíže k vydání Xbox verze, podělíme se o další detaily,“ dodal. Tato verze v současné době nemá stanovené datum vydání.

- Hongkongský distributor a vydavatel Game Source Entertainment zařadil na svůj seznam Ninja Gaiden Trilogy pro PlayStation 4 a Switch. Trilogie nebyla dosud oznámena, zahrnout má hry Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 a Ninja Gaiden 3: Razor's Edge, prodávat se za 39,99 dolarů/euro a vyjít v březnu/marci 2021. Nečekejte ale plnohodnotný remaster, má jít jen o vylepšení vztahující se na HD rozlišení.

- Studio Treyarch láká na představení multiplayerové části Call of Duty: Black Ops Cold War. Na Twitteru vytvořilo událost, která přinese první informace už během dnešního dne.

- Aktualizace 1.10 vylepšila grafiku v konzolových verzích simulace SnowRunner a přidala novou mapu Imandra (nutné vlastnit DLC) a nové vozidlo TUZ 108. Dále v Michiganu najdete nové zakázky.

- Ubisoft v rámci nadcházejícího Ubisoft Forward zlevnil své vybrané hry. Na Uplay některé můžete koupit se slevou až 80 %. Například Rainbow Six Siege za 8 euro, Assassin's Creed 2 za 3,40 euro, Rayman 3 Hoodlum Havoc za 1,5 euro, Silent Hunter 3 za 1,20 euro, Assassin's Creed Odyssey za 18 euro, The Crew 2 za 10 euro, The Division Gold Edition za 16,50 euro, Assassin's Creed Brotherhood za 6,60 euro, Splinter Cell za 1,25 euro, Far Cry Gold Pack za 33,73 euro nebo Watch Dogs za 7,50 euro.

- Opět Cyberpunk 2077. Tentokrát nový artwork, který ukazuje pustinu Badlands nacházející se za branami rozsáhlého města. V pustině žijí Nomádi, což je jedna ze životních cest, kterou si můžete na začátku hry vybrat.

To by bylo z dnešního Stručně vše, ale už nyní pro vás chystáme kupu aktuálních novinek a článků, aby vám neuteklo nic podstatného z herního světa. Tak nás nezapomeňte sledovat. Věřím, že se minimálně u jedné novinky zasmějete.