Malé americké studio TeamKill Media LLC chce hrát nejvyšší ligu se svým titulem Quantum Error. Vypovídá o tom využití nejmodernějšího Unreal Enginu 5 i přízeň Sony. Právě na YouTube kanále PlayStation se objevil dlouhý teaser z PS5 verze tohoto kosmického hororu, který má vyjít „brzy“ také na PlayStation 4 a Xbox Series X/S.

Tříminutové video na vás může působit dojmem známým z Prey a Dead Space. V roli hasiče se budete pohybovat po futuristickém zařízení, což evokuje Isaaca Clarka na Ishimuře z Dead Space, kde jste také nebyli supervojákem, ale spíše civilistou.

Z popisku se dozvídáme, že půjde o kombinaci střílečky z první a třetí osoby. Hlavní hrdina Jacob bude kromě sekery k otevření dveří používat kotoučovou pilu a hasičskou hadici k hašení požárů. Problémy tak bude možné řešit různými způsoby.

Pokud vám přijde video příliš rychle sestříhané, tak alternativou jsou screenshoty. Na nich vidíme nejrůznějším zbraně, včetně těch střelných a futuristických, a protivníky, včetně zmutovaných lidí. Ti připomínají něco mezi Necromorphem z Dead Space a vetřelci z Rainbow Six Extractions. Zatímco další nepřátelé by se dali zařadit k Prey. Těšit se můžete také na projížďku v nějakém obrněném voze.

„Když na výzkumné zařízení Monad Quantum Research Facility - 30 mil od pobřeží Kalifornie – zaútočí neznámá entita, komplex zachvátí plameny a je zcela uzavřen. Na místo se vydává hasičský sbor ze San Franciska a velitel hasičů Sturgis do komplexu pošle kapitána Jacoba Thomase a jeho parťáka Shanea Costu,“ píšou vývojáři detailněji o příběhovém pozadí.

„Váš úkol je jednoduchý: zachránit z hořícího komplexu co nejvíce životů a dostat se ven. To, co začíná jako záchranná mise, však rychle upadá do temnoty, když po příjezdu zjistíte, že věci nejsou takové, jak se zdají.“