Příznivci filmových, dramatických thrillerů si už nemusí kupovat konzoli PlayStation 4. Francouzské studio Quantic Dream se rozhodlo vydat své klenoty postupně na počítači. Po Heavy Rain a Beyond Two Souls přichází na řadu nejnovější kousek. Příběh tří androidů v Detroit: Become Human bude do konce letošního roku dostupný na PC a umožní hráčům podívat se do Detroitu v roce 2038.

Vydání se patrně blíží. Dočkali jsme se totiž teaser traileru, který na PC verzi láká. Potvrzeny byly i české titulky, stejně jako u PS4, což je skvělá zpráva pro všechny, kteří tolik neovládají angličtinu nebo němčinu.

Detroit: Become Human následuje Heavy Rain a Beyond Two Souls a bude mít také roční exkluzivitu v rámci Epic Games Store, kde se bude prodávat za 39,90 euro. Doufejme, že optimalizace bude lepší než u předchozích dvou her. U nich si hráči stěžovali na velmi špatnou optimalizaci. Vývojáři se dušují, že titul poběží při 60 snímcích za sekundu a umožní rozlišení až 4K.

V Detroit: Become Human navštívíte Detroit roku 2038. Jde o město omlazené zavedením vysoce pokročilých androidů, jejichž účelem je sloužit lidstvu. Postupně se vžijete do tří odlišných androidů ve chvíli, kdy tento překrásný nový svět balancuje na okraji chaosu. Pamatujte si, že vaše rozhodnutí dramaticky pozmění vývoj herního příběhu. Čekají vás tisíce voleb a desítky možných konců. Záleží pouze na vás, jak ovlivníte osud Detroitu.

Hlavní postavami je špičkový prototyp androida Connor, jenž po celém Detroitu prohledává místa zločinu a vyšetřuje nepokoje. V roli zvláštního policejního vyšetřovatele bude vašim úkolem pomáhat detroitské policii při stopování „deviantů“ – androidů, kteří se vzepřeli svému programu, opustili své majitele nebo se vydali na dráhu zločinu.

Druhým je Markus. Ten vám umožní zažehnout plamen, který by mohl vést k povstání androidů. Markus je „deviant“, který se osvobodil od svého programu. Jako poslední je tu Kara. S ní poznáte vztah mezi androidem a člověkem. Kara uteče s nevinnou dívkou, kterou se zapřísáhla chránit.

Zajímá vás Detroit: Become Human více? Podívejte se na naši recenzi: