Na konci minulého roku byla rozšířená verze klasické střílečky Quake zdarma obohacena o Horde režim, který mají na svědomí tvůrci novějších dílů ze série Wolfenstein ze studia MachineGames. Tento zbrusu nový mód, jenž byste v originální verzi hry od id Software hledali marně, byl původně vybaven čtyřmi různorodými mapami. Nově se k nim však přidaly další tři mapy, které jsou opět k dispozici zdarma.

Mapy nazvané Relic, The Trial a The Tower jsou součástí třetí aktualizace a opět je mají na svědomí vývojáři z MachineGames, kteří se oblibou série Quake nikdy netajili. Ve studiu jsou koneckonců zaměstnáni i vývojáři, kteří s herním vývojem začínali díky moddingu originálu z roku 1996. Opět přitom platí, že mapy jsou dostatečně různorodé, podporují více nastavení obtížnosti a tu a tam můžete narazit na nějaké to tajné místo. Nezměnila se ani podstata herního módu, takže hráči zde opět čelí nekonečnému počtu vln nepřátel. Občas lze získat stříbrný klíč, s nímž odemknete místa nabízející lepší zbraně, a v určitém bodě vždy přijde vlna s bossem, za jejíž zdolání získáte zlatý klíč. Ten lze pro změnu použít k odemčení východu, abyste mohli hru kdykoliv úspěšně ukončit, jestliže nechcete vzdorovat dalším vlnám nepřátel.

Aktualizace však přináší víc než nové mapy pro Horde mód. Především došlo k výraznému rozšíření možností přístupnosti, které zahrnují třeba různá nastavení zobrazení textu a prvků HUDu či hlavního menu. Dokonce nechybí možnost poslouchat sdělení v textovém chatu v multiplayeru zásluhou syntetizovaného hlasu. Tvůrci se postarali také o zlepšení spawnů, pokročilejší chování botů, opravu různých bugů nebo vyvážení obtížnosti Horde režimu.

Dobrou zprávou je i fakt, že díky rozšířené podpoře botů lze nyní hrát Deathmatch na všech mapách z kampaně původní hry jen ve společnosti umělé inteligence. Moddery by pak měla potěšit lepší podpora moddingu v čele s uvolněním zdrojového kódu QuakeC. Ten se vztahuje na základní hru, datadisky Scourge of Armagon a Dissolution of Eternity a také na rozšíření Dimension of the Machine od MachineGames, které je rovněž dostupné jen v loňské vylepšené verzi klasické střílečky.