Ačkoliv se tomu nechce věřit, včera tomu bylo přesně 20 let od vydání původní Operace Flashpoint od českého studia Bohemia Interactive. Dvacáté narozeniny nezapomenutelného válečného simulátoru z roku 2001, který o 10 let později změnil jméno na Arma: Cold War Assault, protože značku Operation Flashpoint vlastní Codemasters jakožto původní vydavatel, doprovázelo hned několik akcí a událostí.

Přečtěte si také: Vývoj nové Army se neobejde bez spolupráce s komunitou

Sociální sítě se plnily gratulacemi zástupců komunity i vývojářů, z nichž někteří se samozřejmě museli pochlubit fotografiemi krabic se hrou, a samotné studio uspořádalo speciální stream, v němž velký šéf a spoluzakladatel Bohemia Interactive Marek Španěl a kreativní ředitel Ivan Buchta zavzpomínali na všechny ty roky a zodpověděli některé dotazy fanoušků.

Právě během tohoto streamu pak došlo na oznámení, že Arma: Cold War Assault, zahrnující základní hru i datadisk Resistance, je nyní zdarma po dobu 48 hodin, a to jak na Steamu, tak na GOG.com. Akce přitom probíhá tradičním způsobem. Postačí tedy navštívit stránku hry na Steamu nebo GOG a přes příslušné tlačítko hru aktivovat a přidat do knihovny. Poté vám již zůstane napořád. Za zmínku také stojí, že na Steamu je nyní zdarma i samostatná verze hry určená pro Mac a Linux. Na GOGu vás zase čeká řada milých bonusů, například mapy nebo ikonický soundtrack, který mnozí tvůrci uživatelských misí pro jednotlivé hry ze série Arma používají ve svých výtvorech dodnes.

Během streamu bylo řečeno, že v následujících 20 dnech nás v souvislosti s oslavami výročí série Arma čekají i jiná překvapení, na rozdávání dalších her ale už nejspíš nedojde. Jestliže si nicméně chcete doplnit sbírku, možná vám přijde vhod nová nabídka na Steamu v podobě balíčku nazvaného Arma 20th Anniversary Edition. Ten je po omezenou dobu k dispozici za cenu 39,37€ a najdete v něm všechny hry ze série Arma, stejně jako veškerý dodatečný obsah pro jednotlivé hry a soundtrack Army 3.

V této výroční edici chybí pouze tzv. Creator DLC pro Armu 3, tedy přídavky od autorů z řad komunity a externích vývojářů. Rozšíření Global Mobilization: Cold War Germany, S.O.G. Prairie Fire a nejnovější CSLA Iron Curtain jsou tak nadále ke koupi jen samostatně.