Animovaný americký seriál Simpsonovi zná každý. O to překvapující je, že je tahle značka ve videoherním světě dosti přehlížená. Když nebudeme počítat mobily a tablety, tak poslední titul vyšel v roce 2007. Jmenoval se The Simpsons Game a byl od Electronic Arts. Mnohem lepší ale byl The Simpsons: Hit and Run z roku 2003. To byla akční adventura od studia Radical a společnosti Vivendi Universal Games, která je považována za jednu z těch nejlepších.

Je škoda, že něco takového nevznikne dnes. Přitom by to mohlo skvěle fungovat, jak ukazuje demo remake The Simpsons: Hit and Run. Fanoušek ho vytvořil v Unreal Enginu 5 a dal si dost záležet. Předělal mapu, vytvořil Homera, několik NPC, sběratelské předměty, a dokonce i vozidla. K tomu přidal ray tracing pro efektivní nasvícení a samozřejmě vzducholoď Duff létající nad hlavou.

Cílem bylo předělat první misi s názvem The Cola Caper, kde Marge pošle Homera pro zmrzlinu do Apuova Kwik-E-Martu. Na konci videa je ukázka této krátké mise.

Práce fanouška si všiml Joe McGinn, hlavní designér původní hry. V komentářích na YouTube ukázku ocenil. Podle něj je úžasná a ukazuje, jak by mohl vypadat plnohodnotný moderní remaster.

Tady se hodí zmínit, že před dvěma roky si Vlad Ceraldi, producent The Simpsons: Hit & Run, přál remake nebo remaster této hry, jež je označována za Grand Theft Auto ve Springfieldu.