PUBG není potřeba nikterak zdlouhavě představovat. Hra, která v roce 2016 nechala vzniknout fenoménu battle royale, si i přes silnou konkurenci dosud zachovává řadu věrných fanoušků a patří mezi nejhranější tituly svého žánru. Za necelých 5 let své existence vývojáři vytvořili i aplikaci pro mobilní zařízení, a tak se tento výtvor společnosti PUBG Corporation dostal téměř ke každému. A jak se zdá, tak se vývojářům na mobilním zařízení zalíbilo, protože si pro nás chystají další hru pro naše telefony

PUBG: New State nás zavede do roku 2051, takže několik desítek let po tom, co se odehrává originální PUBG (to se datuje do současné doby). Časový posun tak slibuje, že s sebou přinese spoustu zbraní a vozidel blízké budoucnosti, jako jsou drony či rozkládací štíty. Dle záběrů z traileru se na nás chystá podobná atmosféra jako například u některých dílů Call of Duty Black Ops.

Přečtěte si také: EA a BioWare zrušili Anthem Next

Ačkoliv to může být překvapující, tak mobilní PUBG: New State nás nechá mnohem více prozkoumat svět samotného PUBG. A ano, i hra, ve které se mlátíte pánvičkou po hlavě, má své příběhové pozadí. Uvidíme tedy, co tak velký časový posun provede s herními postavami. Nový vstup do herní série má také změnit základní herní mechaniky PUBG, takže nás čeká řada novinek. Budeme si například moci v průběhu zápasu upravovat své zbraně.

PUBG: New State je třetím vstupem do světa PUBG, avšak na rozdíl od svého bratrance PUBG Mobile, za jehož vznikem stojí čínský gigant Tencent, New State má na starosti studio, které stojí za původní hrou PlayerUnknown’s Battlegrounds pro PC a konzole. Navzdory tomu, že se jedná o mobilní hru, vývojáři slibují „ultrarealistickou grafiku“, jež posune hranice mobilního hraní. 

PUBG: New State bude k dispozici pro Android a iOS později v roce 2021. Předběžnou registraci můžete provést již dnes, odkaz naleznete na stránce samotné hry. Pokud tak uděláte, tak vás za odměnu čeká limitovaný skin pro vozidlo do hry.