Nacházíme se v době virtuální reality a velkého rozmachu vývoje mobilních, počítačových a konzolových her. Některá města Indie se však rozhodla, že se jim nelíbí, kam nová generace směřuje, a lidé se odhodlali k radikálnímu řešení.

Ve stále rostoucím počtu Indických měst je nyní přísný zákaz hraní PUBG Mobile. Účel tohoto rozhodnutí má samozřejmě být ochrana dětí. Nejen, že si politici stále hrají s myšlenkou toho, že násilné hry vyvolávají v následujících letech u dětí agresivitu a obecně problémy s chováním. PUBG je údajně na vině i z důvodu špatných výsledků ve škole.

Tento zákaz se nicméně týká i hoaxu, který hýbe internetem. Jedná se o Momo Challenge, který je přirovnáván k mnohem starší, nicméně obdobné výzvě, Blue Whale neboli Modrá Velryba. Podle důkazů minimálně alespoň jedno dítě přišlo kvůli této hře o život.

Zákaz PUBG Mobile má podle slov policejního komisaře města Rajkot trvat od 9. do 30. března 2019. Statistiky doopravdy ukazují, že závislost na hrách a sociálních médiích je v Indii opravdu velkým problémem, takže není divu, že se na této situaci shoduje stále víc a více měst. Každý, kdo tak bude mít podezření a důkaz o tom, že někdo momentálně zakázanou hru hraje, po doložení před policií může hráče potkat nejen pokuta, ale dokonce ve výjimečných případech i měsíční pobyt ve vězení.

PUBG Corporation se k celé věci vyjádřilo pozitivně. Dle rozhovoru Eurogamer s vývojáři se snaží dosáhnout přátelského přístupu ke hře přicházejícího nejen od hráčů samotných, ale stejně tak od rodičů, učitelů či výše postavených osobností světa. Podle všeho by se ale měli spíše obávat toho, aby se bany nerozšířily do celého světa. Na tom by totiž hra mohla následně trpět.

Co si o této situace myslíte? Určitě vyjádřete svůj názor dole v komentářích.