PlayerUnknown's Battlegrounds dlouho odolávalo tlaku konkurence, ale i tenhle matador v battle royale žánru je nakonec free-to-play. Zároveň došlo k přejmenování na PUBG: Battlegrounds. Titul si můžete bez investic stáhnout přes Steam, PlayStation Store a Xbox Store.

PUBG bylo dříve hodně oblíbené, s příchodem konkurence v podobě free-to-play her jako Fortnite, Call of Duty: Warzone a Apex Legends se postupně počet hráčů zmenšoval. Byla jen otázka času, než bude PUBG také zdarma.

K oznámení této velké změny došlo koncem loňského roku. V té době zaznívaly hlasy, že se tak mělo stát už dávno. PUBG kvůli těmto průtahům mělo ztratit tah na branku a je otázkou, zda se mu podaří nyní uspět.

Pokud jste si PUBG dříve koupili, obdržíte Battlegrounds Plus účet a speciální kosmetické předměty. Battlegrounds Plus se jinak prodává za 12,99 dolar/eur (cca 350 Kč) a nabízí ještě dodatečnou měnu, Ranked Mode, funkci Custom Match a další bonusy.

CO NA HRÁČE V PUBG: Battlegrounds čeká

Jedná se o střílečku, v níž bojuje až sto hráčů v klasickém battle royale = deathmatch, kde jde o to, kdo zůstane naživu jako poslední. Vybrat si můžete, zda se do zápasu pustíte sólo, ve dvojici nebo s týmem až čtyř lidí. Bitvu vyhrává poslední žijící osoba nebo tým.

Každý zápas začíná seskokem s padákem z letadla na jedné ze čtyř map o rozloze 8 × 8 kilometrů, 6 × 6 kilometrů a 4 × 4 kilometrů. Dráha letadla po mapě se v každém kole mění. Je důležité si strategicky vybrat polohu, kde přistanete, získat zbraně a vybavení a pokusit se přežít na mapě, kde se bezpečná zóna postupně zmenšuje.

PUBG je dostupné také na mobily a tabletech s operačními systémy Android a iOS, hry se tam jmenují PUBG Mobile a PUBG New State.