Psychologický thriller Martha is Dead od tvůrců The Town of Light byl odložen. Společnosti Caracal Games, LKA a Wired Productions oznámily, že nevyjde na konci letošního roku, ale 24. 2. 2022. Nadále jsou v plánu verze pro PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 a PS5.

Martha is Dead se odehrává v Itálii během druhé světové války. V době, kdy se konflikt mezi německými a spojeneckými silami vyostřuje, je nalezeno znesvěcené tělo utopené ženy. Marta je mrtvá a její dvojče Giulia, mladá dcera německého vojáka, se musí sama vyrovnat s traumatem ztráty a následky vraždy své sestry.

Hráči budou v roli Giulie pátrat po pravdě. Tohle pátrání je zahaleno tajemným folklórem a extrémní hrůzou války, která se stále více blíží. Přitom má Giulie vlastní tajemství, jež skrývá. Potlačené vzpomínky si bude připomínat skrz loutkové divadlo.

Vývojáři lákají na prozkoumání detailního italského venkova, konkrétně toskánské krajiny, kterou projdete pešky a můžete ji projet i na lodi nebo na kole. Přitom budete sbírat noviny, telegramy a poslouchat rádio, abyste měli přehled o tom, co se děje ve světě během války.