Krátce po zveřejnění první reklamy na Xbox Series X a Xbox Series S oznámilo studio Bloober Team, vývojáři sci-fi thrilleru Observer, datum vydání své další hororové hry.

The Medium vyjde 10. 12. letošního roku na PC a Xbox Series X/S. Ve stejný den bude hra přidána do nabídky předplatného Xbox Game Pass pro Windows 10 i novou generaci zelené konzole.

Hra tedy vyjde přesně měsíc po uvedení nového Xboxu na trh. Tvůrci lákají na plné využití síly hardwaru. The Medium poběží v rozlišení 4K. Pochopitelně nemůže chybět ray-tracing pro reálnější nasvícení a všelijaké efekty.

Přečtěte si také: Reklama na Xbox Series X/S se zaměřuje na sny hráčů

Pokud si budete The Medium kupovat ve verzi pro PC, tak dostupné bude nejen na Microsoft Store, ale také na Steamu a Epic Games Store. Titul se prodává za 37,79 euro na Steamu a 1286,10 Kč na Microsoft Store.

„Staňte se médiem žijícím ve dvou různých světech: skutečném a duchovním. Jako médium s přístupem k oběma světům máte schopnost vnímat širší perspektivu a jasněji vidíte, že neexistuje žádná jednoduchá pravda, jak ji vnímají ostatní. Zdá se, že nic není takové, jak se zdá, všechno má svou druhou stránku,“ dočteme se v popisku.

The Medium obsahuje „duální“ soundtrack Arkadiusze Reikowského z Bloober Team a legendárního skladatele Akiry Yamaoky, který stojí za soundtrackem k sérii Silent Hill.

Hodí se připomenout, že Bloober Team pracují také na Observer: System Redux pro PC, PS5 a Xbox Series X/S. Jde o vylepšenou a rozšířenou verzi původního Observeru z roku 2017.

Xbox Series X a Xbox Series S vyjdou 10. 11. letošního roku. Series X se prodává za 13 499 Kč (499 euro) a Series S za 7 999 Kč (299 euro).