Marvel's Spider-Man: Miles Morales je první potvrzenou hrou, která na PlayStationu 5 poběží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Tvůrci ze studia Insomniac Games na sociální síti Twitter potvrdili, že nové dobrodružství pavoučího muže bude mít speciální Performance Mode, který tohle umožní.

Insomniac Games, kteří vytvořili Marvel's Spider-Man z roku 2018 (nejrychleji prodávaná hra od Sony pro PS4), tak potvrdili nedávné zvěsti, že na PlayStationu 5 si budeme moci u her zvolit mezi kvalitou a plynulostí - podobě jako to umožňují některé tituly na PS4 Pro. V základu hry pravděpodobně poběží ve 4K při 30fps.

Otázkou zůstává, co budou muset vývojáři obětovat, aby ve 4K při 60 snímcích hru na PS5 plynule rozběhli. Nabízí se různé vizuální efekty, například ray tracing, jenž má velký dopad na výkon a frekvenci snímků za sekundu. Je více než pravděpodobné, že některé vizuální efekty budou při poletování nad zasněženým New Yorkem ve 4K při 60fps zkrátka chybět.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales není plnohodnotným pokračováním hry Marvel's Spider-Man z roku 2018, ale zbrusu novou příběhovou kampaní, která se odehrává v zasněženém New Yorku a soustředí se na hratelného Milese Moralese.

Přečtěte si také: Insomniac Games potvrdili Marvel’s Spider-Man 2 a prozradili detaily o příběhu Milese Moralese

Marvel's Spider-Man: Miles Morales vyjde koncem letošního roku, současně s uvedením PlayStationu 5 na trh.