Společnost Sony se prostřednictvím příspěvku na sociálních sítích omlouvá fanouškům za chaos vyvolaný předobjednávkami PlayStationu 5 a slibuje nápravu ve formě dalších kusů konzolí.

Zpráva adresovaná fanouškům z celého světa se objevila například na Twitteru. „Buďme upřímní: Předobjednávky PS5 mohly být mnohem jednodušší. Opravdu se za to omlouváme,“ píše Sony.

V rámci omluvy slibuje japonská společnost navýšení počtu dostupných kusů next-gen konzole: „V nadcházejících dnech přidělíme více konzolí PS5 pro předobjednávky - obchody budou sdílet další podrobnosti. A další kusy budou k dispozici do konce roku.“

Vydání PS5 je u nás naplánováno na 19. 11. letošního roku za 13 490 Kč (499 euro) za verzi s mechanikou a 10 790 Kč (399 euro) za Digital Edition. Jak jsme vás již informovali, o předobjednávky PS5 byl enormní zájem a obchody po celém světě hlásí vyprodáno, včetně těch českých. Ty předpokládají, že jedna menší vlna by se měla objevit ještě v prosinci/decembri a druhá v následujícím roce.

Když jsme u té digitální edice, tak Sony modelu bez Blu-ray mechaniky moc nevěřila a nechala vyrobit méně kusů než standardní verze s mechanikou.

Redaktoři serveru Video Games Chronicle zjistili, že některé obchody v Evropě a Severní Americe obdržely 19 000 kusů běžných PS5 a pouze 3000 kusů Digital Edition. Jim Ryan, generální ředitel Sony, odmítl tyhle informace komentovat.