S blížícím se uvedení konzole PlayStation 5 zveřejnila Sony tři videa, která slouží jako průvodce. Ve videích se japonská společnost věnuje doporučenému nastavení, přenesení účtu a přenesení dat z PS4 do PS5.

Ve videích je vše názorně ukázáno. Začneme přenesením účtu. Stačí se přihlásit na PS5 k již existujícímu PSN účtu a k dispozici okamžitě máte své přátele, trofeje, peněženku a přístup k obsahu jako jsou kompatibilní hry, videa nebo hudba.

Pokračujeme přenesením dat z PS4 na PS5. Nejprve je nutné stáhnout nejnovější aktualizaci konzole. Poté si můžete vybrat, jak uživatelská data z PS4 do PS5 chcete přenést. Může to být přes WiFi, kabelem, externím HDD, stejně tak můžete hru nainstalovat z Blu-ray disku nebo stáhnout z PlayStation Store.

Jako poslední jsme si nechali doporučené nastavení konzole. Tady se Sony zaměřila na 3D zvuk, který si můžete užívat s kompatibilními sluchátky u všech her, které ho podporují. Vidíme také, kde se nastavuje intenzita vibrací haptické odezvy a intenzita adaptivních spouští ovladače DualSense. Video pokračuje možností nastavit si odpočinkový režim konzole, což dobře znají majitelé PS4.

Jak se sami můžete přesvědčit, nastavení konzole je dost podobné tomu, co známe z PlayStationu 4.

Než se rozloučíme, tak pro vás máme ještě jednu informaci. V jednom předváděcím kiosku obchodu Best Buy si návštěvník všiml, že PS5 upozorňuje na přehřátí a doporučuje vypnutí. Je to z důvodu, aby se konzole nezničila. V běžných podmínkách by k tomu dojít nemělo, ale jak vidíte na fotce, v kiosku je konzole zavřena v jakémsi skleněném krytu, kde nedochází k požadovanému odvodu tepla.

Přečtěte si také: Sony pozastavila výrobu headsetu PlayStation VR2

PS5 dorazí na evropský trh 19. 11. letošního roku za 13 490 Kč (499 euro). Verze bez Blu-ray mechaniky je za 10 790 Kč (399 euro). Systém konzole bude v češtině. Sony ovšem zakázala prodej v obchodech s tím, že se mají zákazníkům konzole posílat, aby nedocházelo k šíření koronaviru.