Po 24 hodinách je všechno jinak. Studio Insomniac Games potvrdilo cross-save mezi PS4 a PS5 verzí Spider-Man: Miles Morales. Více jsme o tom napsali zde.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Od společnosti Sony v současné době chybí důležité informace o přechodu ze současné generace na novou. Jsou tu ale náznaky, že pro hráče modrého tábora to nebude tak jednoduché jako u Xboxu.

Minulý týden se Insomniac Games rozpovídali o Spider-Man Remastered, který nepodporuje uložené pozice z PlayStationu 4. Hráči na PlayStationu 5 tak budou muset hru projít znovu od začátku. Původně jsem si myslel, že tahle nekompatibilita je zapříčiněna samotným remasterem, který Sony bere jako novou hru. To jsem se ale mýlil, jak se nyní ukazuje.

Přečtěte si také: DualSense rozebrán. Chystají se další verze ovladače pro PS5

Stejně to bude mít Yakuza: Like a Dragon. Majitelé PS4 verze obdrží bezplatnou aktualizaci s vylepšením pro PS5, ovšem nebudou moci pokračovat v příběhu.

Informace potvrzuje Gener Park z Washington Post. Ten uvádí, že Microsoft zajistí bezproblémové využití uložených pozic u nové generace Xboxu a hráči budou moci dokonce načít pozice z Xboxu 360. U PS5 je ale situace úplně odlišná a nekompatibilita má být u vylepšených her z PS4 na PS5.

Na jednu stranu tedy u některých her dostanete vylepšení zdarma ve formě aktualizace, ale nepřenesete si uložené pozice, což se naštěstí nemá týkat zpětně kompatibilních her. U nich mají savy fungovat. Proč je to takto komplikované, to bohužel nevíme. Osobně si ale myslím, že nemůže být těžké přenést pozice z PS4 na PS5 – ukládání dat do cloudu umožňuje předplatné PlayStation Plus, tak kde je problém?

Nicméně, je to zajímavé zjištění, které se u spousty hráčů může postarat o předčasné vrásky nejen na čele. Zejména u rozsáhlých titulů s otevřenými světy. Třeba u Cyberpunku 2077, který má zásadní vylepšení pro novou generaci konzolí obdržet někdy v roce 2021.

PlayStation 5 v Evropě a u nás vychází 19. 11. letošního roku.