Z oficiálních materiálů se může zdát, že uvedení PlayStationu 5 na trh doprovodí pouze jedna first-party exkluzivita. Marvel's Spider-Man: Miles Morales ale nemá být jedinou hrou od Sony, která bude ve stejný čas dostupná výhradně pro novou generaci konzole. Sony má připravovat překvapení, která hodlá odhalit v následujících týdnech.

Podle zvěstí má japonská společnost odhalit nejen cenu a datum vydání PS5, ale také další hry. Ty mají vyjít současně s konzolí, aby podpořily její prodeje. Je o tom přesvědčen analytik Benji-Sales, jenž je obeznámen s plány Sony.

O co půjde? To v současné době nevíme, ale prý by to klidně mohlo být Gran Turismo 7, které bylo již oznámeno, ovšem bez data vydání. Je tu také Ratchet & Clank: Rift Apart a zapomenout nemůžeme na Sackboy: A Big Adventure a Destruction AllStars, což by klidně mohly být launch tituly. Godfall nepočítám, ten není od Sony, a navíc vyjde také na PC.

Přečtěte si také: Nová aktualizace systému vylepšila konzoli PlayStation 5

Osobně bych to viděl na již potvrzený Spider-Man: Miles Morales a dvojici Sackboy: A Big Adventure a Destruction AllStars. Na začátku příštího roku pak může dorazit Ratchet & Clank: Rift Apart a později Gran Turismo 7 a Horizon: Forbidden West. Nicméně, bylo by zajímavé, kdyby měl PlayStation 5 hned na startu závody Gran Turismo 7, když konkurenčnímu Xboxu Series X bude chybět nová Forza Motorsport, a dokonce i Halo Infinite - to bylo nedávno odloženo až na rok 2021.

OZNÁMENÉ EXKLUZIVITY PRO PS5