Včera oficiálně odstartovala marketingová kampaň pro PlayStation 5, a to i přesto, že ještě neznáme cenu ani přesné datum uvedení konzole na trh. To Sony nebránilo v tom zveřejnit první reklamu na novou generaci své konzole. Při té příležitosti si našel čas Eric Lempel, aby nás ještě více na PS5 navnadil.

Marketingový šéf Sony se nechal slyšet, že PlayStation 5 má neuvěřitelně vzrušující hry, které vyjdou společně s konzolí i mimo tenhle den. Podle Lempela jde o nejlepší sestavu v historii PlayStationu.

„Obsah, který bude při vydání a po něm, je neuvěřitelně vzrušující. Řekl bych, že je to nejlepší sestava, jakou jsme kdy viděli v historii PlayStationu,“ prohlásil s tím, že se na titulech podílí jejich Worldwide Studios skupina i vydavatelé z celého světa.

„Odhalili jsme část tohoto obsahu a samozřejmě, že toho bude víc. Je vzrušující, jakým způsobem se mohou vývojáři zapojit do této platformy a vytvářet tyto nové zážitky se známými i neznámými značkami,“ dodal Lempel pro Games Industry.

Bohužel stále nevíme, jaké hry si budeme moci zahrát v den vydání konzole. Jistotou je akorát Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Hovoří se ale o remaku Demon's Souls, který nedávno obdržel rating v Koreji a Japonsku, bylo to krátce po příběhu Milese Moralese, což signalizuje brzké vydání. Hry jsou většinou věkově ohodnoceny tři až čtyři měsíce před vydáním.

Společnost Sony nám hry pro PS5 ukázala před pár měsíci na The Future of Gaming, kde představila i Horizon: Forbidden West, Gran Turismo 7, Ratchet & Clank: Rift Apart, Returnal, Destruction AllStars nebo Sackboy: A Big Adventure.

PS5 KONCEM ROKU? SONY ČELÍ OBROVSKÉ VÝZVĚ NA VŠECH FRONTÁCH

Plány Sony nabourala globální pandemie koronaviru. Japonská společnost podle slov Erica Lempela čelí obrovské výzvě na všech frontách. Tyhle výzvy musí překonat, aby se podařilo hráčům přinést novou generaci PlayStationu koncem letošního roku.

Kdyby nic z toho nebylo a svět byl normální, tak si fanoušci mohou vyzkoušet PlayStation 5 na různých akcích po celém světě a v předstihu se seznámit s tím, co tahle konzole přinese. Současná situace to ale neumožňuje, což je o to horší, že Sony u ovladače DualSense vsadila na lepší pocit z hraní prostřednictvím hmatové odezvy a adaptivních spouští. Pocity, které nás při hraní čekají, se nám snaží přiblížit včerejší reklama, první oficiální reklama na PlayStation 5, a názory jednotlivých vývojářů. Ty jsme si detailně rozebrali ve včerejším článku a Indian NOW.

V nadcházejících týdnech se o PS5 máme dozvědět další informace. Snad už i datum vydání a cenu, za kterou se bude prodávat. Nejčastěji se mluví o 500 eurech. Nadále platí vydání na konci letošního roku.