PlayStation 5 se v letošním roce stala nedostatkovým zbožím. Na next-gen konzoli si smlsli překupníci, kteří vyšroubovali cenu do závratných výšek. Kolik kusů bylo v prodeji? Podle firmy Digitimes během prvních čtyř týdnů od vydání připravila Sony 3,4 milionu kusů PS5.

Zpráva také uvádí, že v roce 2021 má Sony do obchodů dodat 16,8 až 18 milionů kusů. Současně má japonská společnost od nového roku rezervovat více kusů pro asijské země. Místní si už dříve stěžovali, že Sony zapomněla na Japonsko.

Pokud jsou informace o 3,4 milionech konzolích pravdivé, tak jde o rekord. PlayStation 5 je nejvíce distribuovaným hardwarem se značkou PlayStation od roku 1994.

Z dřívějších zpráv od Sony víme, že se společnost snaží zajistit další kusy na leden/január. Obchody ale připravují zákazníky na delší čekání. Mnozí zájemci budou zřejmě na svůj kus čekat až do jara. Optimisté ale předpovídají, že velké množství PS5 dorazí do konce března/marce, kdy má být konzole již dostupná klasicky v obchodech pro každého - a ne pouze v rámci předobjednávek s dlouhým čekáním.

Informace od Digitimes se shodují s předpovědí a plány Sony. Ta do března/marce 2021 plánuje dodat 10 milionů kusů PS5. Původní plán přitom byl 5 až 6 milionů, ale vysoká poptávka se postarala o navýšení.