Prvních osm měsíců ve Velké Británii ovládla PlayStation 5. Nová generace konzole od Sony se díky většímu množství dostupných kusů posunula na první místo prodejích a předstihla dosud dominantní Nintendo Switch.

Společnosti Sony se postupně daří řešit problémy se zásobováním. Podle odhadů bylo v srpnu do obchodů ve Velké Británii dodáno o 56 % více kusů PS5 než v červenci. Díky tomu PlayStation 5 předstihla Switch a stala se zatím nejprodávanější konzolí roku 2022 v UK.

125 TISÍC PRODANÝCH KONZOLÍ

Prodeje Switche se oproti červenci také zvýšily, a to o 4 %, zatímco prodeje Xboxu Series X/S zůstaly stejné. Celkově se ve Velké Británii během srpna prodalo téměř 125 tisíc konzolí. To je o 20 % více než v předchozím měsíci. V minulém roce to ale bylo lepší, to se v prvních osmi měsících prodalo skoro o 36 % konzolí více.

Očekává se, že Sony i v dalších měsících dodá do obchodů více kusů, připravuje se totiž na vydání očekávané akční adventury God of War: Ragnarök, která má termín stanoven na 9. 11. 2022 nejen pro PlayStation 5, ale také pro PS4. Ve hře budou české titulky.

Připomeňme, že Sony koncem srpna zvýšila cenu PlayStationu 5. Kvůli inflaci a situaci na trhu se doporučená maloobchodní cena zvedla na 549,99 eur (14 490 Kč) za PS5 s Blu-ray mechanikou a 449,99 eur (11 790 Kč) za PS5 Digital Edition. Někteří hráči ve Velké Británii poukazují na skutečnost, že obchod měl pro ně PS5 až po zdražení.

Tento týden PS5 obdržela novou aktualizaci systému s podporou hraní v rozlišení 1440p. Novinky zahrnují také snadnější organizaci sbírky her a nové sociální funkce. Více zde.