Už jste viděli početný zástup trailerů na včera oznámené exkluzivity pro PlayStation 5? Nabídli jsme vám je v našem detailním článku. Není ale nad to se na zajímavé záběry podívat hezky v klidu. Proto Sony zveřejnila obrázky ze svých připravovaných her, které si na novém hardwaru zahrajeme. Podívat se můžete na Horizon: Forbidden West, Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7, remake Demon's Souls, Ratchet & Clank: Rift Apart, Returnal, Destruction AllStars, Sackboy: A Big Adventure a Astro's Playroom.

Vypadá to, že PS5 nabídne pro každého něco. Máme tu akční adventuru v otevřeném světě s RPG prvky, superhrdinu, závody s důrazem na realističtější zážitek, arkádové destrukční závody, hardcore RPG a dětské hry.

Horizon: Forbidden West

Jako první se podíváme na pokračování povedené akční adventury s RPG prvky. Horizon Zero Dawn od tvůrců série Killzone na PS4 zaujalo a na PS5 bude dobrodružství nebojácné Aloy pokračovat ve světě plného robotů připomínajících dinosaury. Na Aloy čekají jistě další nelehké úkoly, souboje s obrovskými nepřáteli a krásný otevřený svět. Navíc se hlavní budete moci potápět, takže odhalíme tajemství i pod hladinou vody.

Horizon: Forbidden West nemá stanovené datum vydání.

MARVEL'S SPIDER-MAN: MILES MORALES

Marvel's Spider-Man: Miles Morales není přímo novou hrou. Jde o vylepšenou a rozšířenou hru z roku 2018, která spojí první a připravovaný druhý díl. Peter Parker je tentokrát v ústraní a nás čeká příběh Milese Moralese v zasněženém New Yorku. Hra bude dostupná v den vydání PlayStationu 5.

GRAN TURISMO 7

Na PS5 pochopitelně nemůže chybět Gran Turismo. Na přesné detaily si musíme ještě počkat, ale víme, že bude tentokrát od začátku kladen velký důraz na kampaň, což nám názorně ukázal první trailer.

Gran Turismo 7 bohužel nemá stanovené datum vydání.

Demon's Souls Remake

Připravte si nervy, návrat ikony souls-like žánru se blíží. Na PS5 si všichni odvážlivci budou moci vychutnat remake Demon's Souls, který připravuje studio Bluepoint Games. Hra by měla být v prodeji koncem letošního roku.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Roztomilá a humorná dvojice Ratchet a Clank jsou zpět. V Rift Apart je čeká dobrodružství s napínavým příběhem v různých lokalitách. Tentokrát bude naše dvojice hrdinů cestovat mezi různými dimenzemi a snažit se popasovat s nástrahami těchto prapodivných světů, včetně prehistorického světa dinosaurů, futuristického města nebo moře pirátů. Zajímavého rozhodně působí ženská verze Ratcheta.

Returnal

Máme tu úplně novou značku. Returnal je sci-fi akce od finského studia Housemarque, které na PS4 nabídlo arkádové střílečky Resogun, Alienation, Nex Machina a Matterfall. V Returnal na hráče čeká sci-fi příběh o ženě, která uvízla ve vesmíru a opakuje se jí jeden a ten stejný den, ovšem s tím, že na jeho konci zemře. Dokážete se popasovat s touhle výzvou a pomoci jí?

Destruction AllStars

Možná tu máme náhradu za FlatOut. Destruction AllStars vnadní na arkádové destruktivní závody plné akce, chaosu a jednoho velkého bonusu. Když v aréně oponenti sešrotují váš vůz, tak můžete vystoupit a běhat po aréně, vyhýbat se ostatním a snažit se ulovit ostatní, kteří jsou také bez auta.

Na Destruction AllStars pracuje část klíčových lidí z vývoje WipEoutu, kteří odešli do Lucid Games. Ti zase vznikli z popela Bizarre Creations - autorů Street Racer, Project Gotham Racing a Blur. To je zajímavá kombinace.

SACKBOY: A BIG ADVENTURE

Příznivci Sackboye jsou jistě natěšeni na jeho nové dobrodružství. Tvůrci LittleBigPlanet 3 ze studia Sumo Digital pro ně chystají 3D svět se spoustou úrovní vyžadující skákání, boje se všelijakými nepřáteli (od fialových sněhových příšer po rozzlobené roboty) a bosse. Chybět nemůže multiplayer. Má být chaotický a zábavný zároveň.

ASTRO'S PLAYROOM

Poslední exkluzivitou pro PlayStation 5, která byla oznámena, je plošinovka Astro's Playroom. Majitelé PlayStationu VR budou tohoto roztomilého robůtka znát, setkali se v ním ve hře ASTRO BOT Rescue Mission a jistě se mnou budou souhlasit, že to byla povedená VR hra. Tentokrát nás čeká klasická hra zasazena do otevřeného 3D prostředí.

Ještě byste měli vědět, že Astro's Playroom bude automaticky předstažený v každé PS5. Takže každý majitel PS5 si za robůtka bude moci zahrát.