V pátek pro konzole PlayStation 5 vychází exkluzivita Returnal. Sony tento den připomíná startovním trailerem, který láká na novinku od studia Housemarque.

Psychologickou sci-fi střílečku Returnal s roguelike prvky vytvořili tvůrci arkádových akcí Alienation, Nex Machina a Resogun. Vžijete se do hrdinky jménem Selena, jež nouzově přistane na tajemné a nebezpečné planetě Atropos. Čekají vás souboje s bezcitnými tvory, často budete umírat a neustále se snažit dostal dál a dál.

„Po nouzovém přistání v tomto formujícím se světě se musí Selene vydat na cestu za svobodou skrz nehostinnou krajinu prastaré civilizace. V naprosté izolaci a o samotě musí zuby nehty bojovat o přežití. Znovu a znovu se jí to nedaří – a tak je nucená s každou svou smrtí svůj boj opakovat.

Během neúnavné hry s roguelike prvky objevíš, že kromě planety se s každým novým cyklem mění i předměty, které máš k dispozici. Každá nová smyčka tě konfrontuje s novými kombinacemi, jež tě postaví na hranici tvých možností, i novými souboji, které prověří tvé schopnosti strategického uvažování.“

Zítra se u nás budete moci podívat na recenzi.