Společnost Sony prozradila streamovací platformy, které bude v den vydání podporovat PlayStation 5. Na konzoli si od 19. 11. letošního roku budete moci užívat Netflix, Twitch, YouTube, Spotify, Apple TV+ (brzy také na PS4) a Disney+.

To je ale pouze začátek. Sony v budoucnu, bez určeného data, slibuje další aplikace. Mimo jiné Amazon Prime Video, MyCanal, Hulu, Peacock a další.

Některé z aplikací budete moci využívat i při hraní her, například vám může na pozadí hrát Spotify. Potvrzeno také bylo živé vysílání na Twitch a YouTube, stejně tak sdílení vašich herních momentů na YouTube. Bohužel nevíme, v jaké kvalitě a rychlosti.

Aplikace budou mít vyhrazenou kartu v uživatelském rozhraní. V multimediálním prostoru najdete vše potřebné. YouTube a Twitch jsou integrovány přímo do systému konzole.

Sony krom toho potvrdila tlačítka na ovladači Media Remote. Na dálkovém ovladači, který si můžete koupit samostatně za 790 Kč, budou čtyři tlačítka určena pro rychlé spuštění služeb Disney+, Netflix, Spotify a YouTube.

Dálkový ovladač vám pochopitelně umožní upravit hlasitost a procházet uživatelské rozhraní konzole, stejně tak pozastavit, přetočit nebo zrychlit to, co sledujete.