PC hráči FIFA 21 se budou muset smířit s tím, že vylepšení pro novou generaci konzolí neobdrží. Dle vysvětlení EA je to z důvodu minimálních systémových požadavků.

Aktualizaci pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze si budou moci zdarma stáhnout všichni majitelé FIFA 21 pro PS4 a Xbox One. Upgrade bude dostupný od 4. 12. letošního roku prostřednictvím programu EA Dual Entitlement.

Vývojáři slibují obrovský posun vpřed ve vizuální kvalitě s novým systémem nasvícení nazvaném LiveLight Rendering. Ten má umožnit vytvořit ultra realistická fotbalová prostředí. Dojde tak na lepší atmosféru na jednotlivých stadionech při fotbalovém zápase, stejně tak na detailnější vlasy a obličeje známých i méně známých fotbalistů.

EA Sports připravili také GameCam. Nová herní kamera je inspirována vzhledem a dojmem televizního vysílání. Ta by měla společně s řadou předzápasových filmečků a největších gólových momentů přispět k většímu ponoření a vzrušení při každém zápase.

Realističtější má být také pohyb hráčů. Tvůrci využívají systém animací Multi-Touch, jenž kombinuje 700 nových animací, které zvyšují vizuální kvalitu a odezvu propojených animací. Díky tomu mají být hráči hbitější a mít lepší kontrolu nad míčem. Mimo jiné budou fotbalisté lidštější, mají si například utírat pot z obličeje nebo na nich má být vidět udýchání po sprintu.

Přečtěte si také: FIFA 21 není špatná, přístup vývojářů ano

Pokud budete hrát FIFA 21 na PS5, tak můžete počítat s haptickou odezvou ovladače DualSense. Bezdrátový ovladač pomocí speciálních vibrací bude přenášet dění z obrazovky. Okusit máte dopad střel, přihrávek i soubojů. Když se levá noha fotbalisty dotkne míče, tak bude vibrovat pouze levá část gamepadu. Roli sehrají také adaptivní spouště. Jejich odpor se bude zvyšovat, když bude hráč vyčerpán, stejně tak pocítíte důraz v soubojích o míč. Odpor má narůst při zvyšující se únavě hráčů bojujících o míč.

V PS5 verzi budou fungovat také karty. Umožní vám rychle přejít do oblíbených režimů přímo z domovské stránky uživatelského rozhraní PlayStationu 5. EA také zmiňuje načítání rychlých zápasů díky superrychlému SSD disku. Načtení má trvat méně než dvě sekundy.