Největší hrou minulého měsíce ve Spojených státech amerických byla Ghost of Tsushima. Samurajská akční adventura pro PlayStation 4 se stala nejrychleji prodávanou hrou studia Sucker Punch Productions a současně zaznamenala čtvrtou nejlepší premiéru od Sony. Přitom jde o úplně novou značku.

Ghost of Tsushima je také pátou nejprodávanější hrou za letošního rok. Samurajské dobrodružství nestačilo akorát na Call of Duty: Modern Warfare, Animal Crossing: New Horizons, The Last of Us Part II a Final Fantasy VII Remake. Úspěch nové PS4 exkluzivity odhaluje společnost NPD Group. Dá se očekávat, že se Sony bude o novou značku starat, když dosáhla takto dobrých výsledků. Lépe už je na tom akorát The Last of Us Part II, Spider-Man a God of War.

Od Sony víme, že Ghost of Tsushima má na kontě více než 2,4 milionu prodaných kopií za tři dny od vydání.

Přečtěte si také: Na Sony míří drsná kritika kvůli oznámení PC verze Ghost of Tsushima

Druhou nejprodávanější hrou v červenci v USA je Call of Duty: Modern Warfare a třetí příčku získal Paper Mario: The Origami King pro Switch. Následuje The Last of Us Part II a Animal Crossing: New Horizons.

NPD potvrzuje dobré výsledky pro celý herní průmysl. Hráči v USA za červenec 2020 utratili 3,6 miliardy dolarů za hry, dodatečné balíčky a hardware, což představuje meziroční nárůst o 32 procent. Jako obvykle je nejprodávanější konzolí Nintendo Switch. Nárůst se připisuje globální pandemii Covid-19.

Aby toho nebylo málo, tak Ghost of Tsushima je nejrychleji prodávanou fist-party PlayStation 4 exkluzivitou v Japonsku, uvádí prestižní tamní magazín Famitsu. V Japonsku se mělo prodat více než 330 tisíc kusů fyzických verzí a hra překonala předešlého držitele rekordu - Spider-Mana od Insomniac Games. 

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY ZA ČERVENEC 2020 V USA

  1. Ghost of Tsushima
  2. Call of Duty: Modern Warfare
  3. Paper Mario: The Origami King
  4. The Last of Us Part II
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Ring Fit Adventure
  7. Mortal Kombat 11
  8. Mario Kart 8 Deluxe
  9. Super Smash Bros. Ultimate
  10. Sword Art Online: Alicization Lycoris
  11. Minecraft
  12. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  13. Rainbow Six Siege
  14. New Super Mario Bros. U Deluxe
  15. MLB The Show 20
  16. Star Wars Jedi: Fallen Order
  17. Need for Speed: Heat
  18. Marvel’s Spider-Man
  19. Assassin’s Creed Odyssey
  20. Call of Duty: Black Ops III

NEJPRODÁVANĚJŠÍ HRY ROKU 2020 V USA

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. The Last of Us Part II
  4. Final Fantasy VII Remake
  5. Ghost of Tsushima
  6. Dragon Ball Z: Kakarot
  7. MLB: The Show 20
  8. Resident Evil 3
  9. Mario Kart 8 Deluxe
  10. Mortal Kombat 11

BUDE MÍT GHOST OF TSUSHIMA MULTIPLAYER?

Sony u svých exkluzivit sází na poutavé příběhy pro jednoho hráče. Redakce GamesBeat se ale při rozhovoru se šéfem vývoje Ghost of Tsushima zeptala, zda tvůrci někdy zvažovali multiplayer, který by hráčům umožnil bojovat bok po boku proti Mongolům. Nat Fox odpověděl, že se od začátku soustředili na příběh pro jednoho hráče a Jinovu transformaci. „Ale kdo ví, co přinese budoucnost?“ dodal Fox.

To otevírá dveře dodatečné podpoře hry, kdy by Sucker Punch Productions mohli přidat do hry kooperaci formou bezplatného patche a udržet hráče u hry delší dobu. Možná ale Fox svou odpovědí narážel spíše na budoucí pokračování, které by mohlo obsahovat nějakou formu online režimu.