Spekulace o PlayStation Plus hrách se opět potvrdily. Sony pro poslední měsíc roku 2021 vybrala Godfall: Challenger Edition ve verzích pro PS5 a PS4, Lego DC Super-Villains pro PS4 a Mortal Shell pro PS4.

Předplatitelé PS Plus se tak mohou těšit na dvě hardcore akční RPG a padouchy DC v kostičkové podobě, kteří jsou určeni pro celou rodinu. Hry to nejsou špatné, ovšem Godfall v úplně nové edici není plnohodnotnou verzí. Challenger Edition přináší pouze endgame obsah s módy Lightbringer, Dreamstones a Ascended Tower of Trials.

„Hrajte v kooperativním režimu pro 3 hráče a předveďte své dovednosti, zdokonalte svého hrdinu a zničte své nepřátele. Kooperativní režim v Challenger Edition je kompatibilními se všemi aktualizovanými edicemi hry Godfall a podporuje cross-play napříč generacemi,“ uvádí tisková zpráva.

Jinými slovy, Godfall: Challenger Edition obsahuje pouze multiplayerovou část hry od studia Counterplay Games a postrádá celou kampaň pro jednoho hráče. Tu je možné si dokoupit skrz upgrade na Deluxe Edition.

Tyto detaily okamžitě upoutali pozornost hráčů, kteří začali kritizovat PlayStation za neobvyklou volbu do předplatného, a to ještě v době Vánoc. Godfall: Challenger Edition označují za poloviční titul.

Ještě jedna zajímavost se váže k této edici. Přináší totiž automatické navýšení zkušeností hrdiny. Postava bude mít úroveň 50. Naštěstí se tento boost týká i hráčů, kteří už Godfall vlastní.

Každopádně, prosincová nabídka PS Plus bude dostupná od 7. 12. 2021 do 3. 1. 2022. Do stejného termínu jsou dostupné i PS VR hry The Persistence, The Walking Dead: Saints & Sinners – Standard Edition a Until You Fall v rámci pátého výročí virtuální reality od Sony.