Již předevčírem v poledne zčistajasna nám Activision oznámilo, že ještě téhož dne nám budou představeny nové záběry z nového CoD. Čtveřice vyvolených streamerů (TeePee, ProSyndicate, CourageJD, JEGIQN) si toho dne měli zahrát proti sobě nový mód Gunfight.

A jako velký fanoušek snad všech dílů (you not Advenced Warfare) musím říct zkrátka „WoW". Tohle jsem opravdu nečekal. Hra na první pohled vypadá dost dobře. Ani ne vlastně tolik jako klasické CoD, vlastně abych se přiznal, tak dosti připomíná velkého konkurenta Battlefield, ale jedná se čistě jen o můj názor a myslím, že možná budu jediný. Když pominu grafiku, která vypadá parádně, přesně jak se čekalo, tak nás čeká dosti změn oproti předchozím dílům, jak jde vidět v hratelnosti. Hra ani trošku neztrácí ze své rychlosti a akci, díky čemuž se lišila od většiny svých oponentů, ale hned na první pohled jde vidět, že vývojáři se zaměřilo letos i na fyziku nejen pohybu, ale i chováni zbraní. Hra vypadá mnohem víc realisticky než jakékoliv CoD předtím. Celá hra totiž pojede úplně na novém enginu.

Úžasně to jde vidět například při běhu a střelbě. Za pozornost stojí i to, že vývojáři nám ukázali i skvěle ukázané pohyby, ať už to je u hráčů velmi oblíbený skluz, ale i návrat možnosti se vyklonit za roh s větší přesností střelby. Za mně jeden velký palec nahoru za krásně vypadající záběry a už se nemůžu dočkat na další ukázky ze hry, ba co víc až si hru sám budu moct 25. října sám zahrát. 

No ale ještě bych se vrátil k jedné důležité věci - tím je zmíněný Gunfight, jenž nám byl představen. Kolik módů ve hře bude, nám ještě není známo, ale určitě se budeme moci těšit jak na klasiky, tak na úplně nové typy módů. Activision s ním má rozhodně ještě velké plány a jak se zná, bude se zde nabízet i systém ranků a hlavně do budoucna i možnost esportového využití. Jak to ale bude, je stále ve hvězdách. Zatím si ale vlastně můžeme povědět, co vlastně takový mód nabízí. 

Bude se jednat o velmi malé mapky, kde se proti sobě utkají vždy 2v2 hráči. Ti na začátku kola dostanou automaticky předem vybrané zbraně a tím pádem zde odpadá vybírání se jakýchkoliv class, na něž jsme z normálně zvyklí (nebojte, v klasickém MP se toho dočkáme). Hraje se na 6 vítězných a jedno kolo trvá 40 sekund, pokud se tedy hráči nestihnou do této doby zabít, v středu mapy se objeví vlaječka a ten tým, jenž obsadí bod na 3 sekundy, vyhrává. Zajímavé je zároveň i to, že v tomto módu není žádná možnost obnovy životů, na to nejsme v serii ani trochu zvyklí. Zároveň během boje jsou vidět nejen životy vašeho spojence, ale taktéž životy vašich nepřátel, to dělá hru ještě zajímavější. 

Oficiální představení je MP části je až 1. srpna. Do té doby si budeme vystačit s tím, co máme, ale i když ono toho zase nebylo málo a jde krásně vidět nový engine v akci. Těšit se můžeme i na návrat kampaně, na což se já osobně hrozně těším díky tomu, že MW mělo vždy jen ty nejlepší. 

Tak co těšíte se? První záběry vypadají naprosto neuvěřitelně realisticky, hlavně na CoD, což je u této série dosti neobvyklé, ale rozhodně to vypadá úžasně.