Vývojáři z polského studia Destructive Creations nám během letošního roku představili svoji připravovanou hru jménem War Mongrels. Ta je silně inspirovaná taktickými strategiemi jako jsou kultovní Commandos a Desperados či modernější Shadow Tactics: Blades of the Shogun od společnosti Mimimi Games, která se v posledních letech proslavila právě tvorbou takových taktických strategií s izometrickým pohledem. Pokud by vás zajímalo více o War Mongrels, tak si určitě přečtěte náš předchozí článek, kde vám hru podrobněji představujeme. 

Dneska se totiž blíže podíváme na nové 25 minut dlouhé video, ve kterém nám vývojáři představují svoji hru v záběrech přímo z hraní. Hned z prvních několik vteřin je zřejmé, že příběh bude pro samotnou hru hrát obrovskou roli. Ukázka nám totiž ukazuje pravděpodobně druhou misi včetně příběhového intra. Ve zpovědi jedné z hlavních postav se tak dozvídáme, proč bojoval za armádu Německé říše a také proč se rozhodl zběhnout. Samotná hratelnost pak již důvěrně připomíná ostatní hry z tohoto žánru. K dispozici máme dvě postavy, z nichž každá dominuje vlastní sadou schopností či dokáže využívat různé věci. Společnými silami tak postupují skrze nacistický tábor, aby zde doplnili docházející zásoby.

Přečtěte si také: Graven je duchovní nástupce legendárního Hexenu

Hra má údajně nabídnout řadu možností, jak řešit různé střety. Kromě pomalého a tichého postupu bychom měli být schopni se z těžkých situací vystřílet. Pomocí jednoho tlačítka přikážeme hlavním postavám začít střílet a hra se tak může proměnit v chaotickou střílečku. Na to, jak taková situace vypadá, se také můžete podívat v nově vydaném videu. Jak však vývojáři ukázali, ne vždy se jedná o nejrozumnější řešení. 

Ve War Mongrels kromě příběhové kampaně nebude chybět kooperativní online multiplayer pro dva hráče. Hra je v plánu na třetí čtvrtletí příštího roku pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X, PS4 a Xbox One.